Kartepe'de dereler temizlendi
 Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in İSU ile yaptığı görüşmeler sonrası ilçede olası yağmur suyu baskınlarının önüne geçilmesi amacıyla dağ eteğindeki derelerde temizlik çalışması yapıldı. Kış öncesi yapılan temizlik çalışması Uzunçiftlik, Derbent, Maşukiye, Arslanbey ve Suadiye bölgesindeki 9 derede gerçekleştirildi.


Geçtiğimiz dönemlerde en çok yağış alan ilçelerden olan Kartepe’de olası dere taşkınlarından vatandaşın etkilenmemesi için Kartepe Belediyesi bir dizi önlem aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in hassasiyetle üzerinde durduğu olası su baskınlarının önlenmesi için öncelikle İSU ile görüşmelerde bulunuldu. Olası aşırı yağışlarda su taşkınları olan sıkıntılı derelerde ıslah ve temizlik çalışması yapılması konusunda yapılan koordineli bir çalışma programı hazırlandı.


Yaklaşan kış öncesi, önceliği dere temizliğine veren Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sorun oluşturabilecek dere ve kanallarda temizlik çalışması yaptı. Yağmur sularının akışını sağlayan dereler üzerinde başlatılan temizlik çalışması kapsamında, Arslanbey Taç Yaprak Sitesi ve Derbent Aydınkent Sitesi yanındaki dereler, Maşukiye Soğuksu ve Arslanbey köy içindeki dereler, Uzunçiftlik Bahçelievler’deki kanal ile Ataevler otoban kenarı kanalları, Maşukiye Balıkhane Deresi, Suadiye Kördere ve Suadiye Kurutma kanalı kışa hazır hale getirildi.


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de yakından takip ettiği dere temizliği çalışmalarının kış öncesi tamamlanması ilçe halkı tarafından da takdir topladı. Seçim öncesi yaptığı gezilerde gördüğü eksiklikleri çözüme kavuşturmaya devam ettiklerini hatırlatan Başkan Üzülmez, “Göreve gelirken ilçemizi ilgilendiren sorunların takipçisi olacağımızı ve çözüm noktasında gereken çalışmanın kısa sürede yapılacağını ifade etmiştik. Dere temizliği çalışmaları da bunlardan biri. Halkımıza hizmet amacıyla çıktığımız bu yolda görev ve sorumluluğumuzun bilincinde olarak verdiğimiz sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817