banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE’DE GÜREŞ HEYECANINA AZ KALDI
Kartepe Belediyesi tarafından  bu yıl 11. si düzenlenecek olan Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri 16 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

 

 İlk  olarak  Sarımeşe Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanan ve  10 belde belediyesinin birleşiminden sonra Kartepe Belediyesi çatısı altında  devam eden  Hergeleci İbrahim  Yağlı   Güreşleri  adıyla  yapılan  şenlik  er  meydanını renklendirecek.

 

Hergeleci İbrahim’in memleketi olan Sarımeşe Mahallesi’nde düzenlenecek olan ve  sporseverlerin yakından takip ettiği  Kartepe Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’ne bu yıl rekor sayıda katılım bekleniyor. Saat 16.00’da başlayacak olan organizasyonda Türkiye'nin önde gelen başpehlivanları kispet giyecek.

 

Toplamda 400 olmak üzere 30 baş, 25 başaltı pehlivanın katılımıyla renklenmesi beklenen güreşler, güreşseverler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Kırkpınar Yağlı Güreşleri niteliğinde olan organizasyonun, her biri birbirinden iddialı güreşçiler sayesinde, kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak. Müsabakalarda yer alacak İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Ali Rıza Kaya, Ahmet Kavakçı, Mustafa Karaboğa, Güngör Ekin, Faruk Akkoyun gibi önemli başpehlivanlar sayesinde Kartepe büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacak.

 

Er meydanında ter dökecek güreşçilere başarılar dileyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ata sporumuz olan yağlı güreşlerin markalaşan bir organizasyonla Kartepe’de hayat bulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sporun hayatımızdaki pozitif etkilerinin ve ilçemizin gelişimine olan katkılarının farkındayız. Kartepe Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751