Kartepe’de Mezarlıklar Bakıma Alındı
Kartepe Belediyesi ilçe sınırları içindeki mezarlıkların düzenlenmesi kapsamındaki çalışmalarına hız verdi.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı mezarlıklar ekipleri, Kartepeli vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri için, ilçe genelindeki mezarlıkların düzenlenmesi kapsamındaki bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Kartepe’de bulunan toplam 48 adet mezarlığın rutin olarak temizlenmesi çalışmalarına devam eden ekipler, defin işlemlerini de aksatmıyor.

 

Yazın gelmesiyle birlikte bakım işlemlerine hız veren mezarlık ekipleri Kartepe’deki mezarlıklarda ot kesimi, ağaç budama ve yürüyüş yollarının kenarlarına çiçek ekim işlemlerine devam ediyor. Seyyar gasilhane, soğutucu tabut, taziye çadırı, mezar kazıma gibi cenaze hizmetleriyle 13 kişiden oluşan mezarlıklar ekipleri Kartepeli vatandaşın ihtiyaçlarına zamanında cevap veriyor.

 

Maşukiye’de Tarihi Mezarlık Temizlendi

 

Kartepe Belediyesi mezarlıkların bakımlarını aksatmazken, tarihi siluetiyle ilçe için önem arz eden Maşukiye Merkez Mezarlığı da orijinal dokusuna zarar verilmeden bakım ve onarım çalışmalarıyla canlandırılıdı.

 

 

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı mezarlıklar ekipler Maşukiye Merkez Mezarlığı’nı, tarihe ışık tutan yapısına zarar vermeden, bakım ve onarımdan geçirdi. Belli aralıklarla yapılan mezarlık düzenleme çalışmaları, tarihi doku korunarak gerçekleştirildi.

 

Maşukiye Tarihi Mezarlığı; otların kesilmesi, dalların temizlenmesi ve mezarlıkların bakımının yapılmasıyla birlikte düzenli bir görünüme kavuştu. Defin işlemi yapılmayan ve bize tarihten bir parça sunan Maşukiye Tarihi Mezarlığı tarihe ilgi duyan ziyaretçilerini bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817