banner2752
banner2750
banner2776

Kartepe’de Ormanlar Kontrol Altında

Birçok ilde aynı anda çıkan orman yangınları sonrasında il genelinde ormanlık alanlarına girilmesi yasaklandı. Bu karar sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla Kartepe Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ormanlık alanlarda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Kocaeli’de yangın tehdidini azaltmak için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin yasaklandığını açıkladı. Vali Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olası orman yangınlarına karşı önlem alındığını belirtti.

ARALIKSIZ DENETİM

Ormanlara giriş yasağının alınması sonrasında Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Kartepe genelinde mesire alanları başta olmak üzere ormanlık alanlarda denetimler aralıksız devam ediyor. Yapılan denetimlerde ekipler, ormanlık alanların her noktasını titizlikle kontrol ediyorlar.

İŞ SAHİPLERİNE ANLATILIYOR

Zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ormanlık alanlara yakın bölgelerde bulunan tesis sahipleriyle görüşerek Kocaeli Valiliği tarafından alınan kararla; hava sıcaklıklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesi, ateş yakılması, havai fişek atılması, ikinci bir emre kadar yasaklandığı vatandaşlara hatırlatıyor.

ORMANLIK ALANLARI TEMİZLENİYOR 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de mesire ve ormanlık alanlarda yangına sebep olacak artıkları titizlikle temizlerken, kontrollerine devam ediyor. Kartepe Belediyesi ekipleri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte özellikle cam, cam kırıkları vb. maddeleri, ormanlık alanlarda temizlemeye devam ediyor.

7/24 DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Kartepe’nin de ormanlık bir bölge olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Ülkemiz genelinde bir çok ilde aynı anda başlayan yangınlar sonrasında Kocaeli Valiliğimiz tarafından alınan karar sonrasında ilçemiz genelinde ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Bu karar ile birlikte ekiplerimiz 7/24 ormanlık alanlarda denetimlerine ve kontrollerine devam ediyor” ifadelerini kullandı.

KOCAMAN’DAN ÇAĞRI

Kartepeli hemşehrilerine de çağrıda bulunan Başkan Kocaman “Ülkemizin birçok yerinde ciğerlerimiz yandı. Yarın biz de böyle bir durum ile karşı karşıya kalabiliriz. Devletimizin kurumlarıyla birlikte ilçemizde gerekenler yapılmaktadır. İlçemizde orman içerisinde yapılacak olan etkinlikleri iptal ettik. Asla orman konusunda risk almayız. Hemşehrilerimizin alınan kararlara uymalarını istiyoruz. Ormanlar bizlerin göz bebeğidir. En iyi şekilde korumalıyız” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680