Kocaeli Açıksu Yüzme Şampiyonası başlıyor
 ​Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Açıksu Yüzme Şampiyonası düzenleyecek. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan şampiyona, Kocaeli'nin Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile Kandıra'nın Kerpe ve Darıca Bayramoğlu halk plajlarında yapılacak. Şampiyonanın ilk etabı Cumartesi günü Kandıra Kerpe Halk Plajı'nda 10.00'da yüzülecek.

 

OKUMUŞ BİLGİ VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, bugün (Perşembe)bir basın toplantısı düzenleyerek, Açıksu Yüzme Şampiyonası ile ilgili detaylı bilgi verdi. Seka Park Otel'de düzenlenen basın toplantısına Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, Milli Takım Yüzücüsü Emre Öztürk ve Ece Arıkök ile Yüzme Milli Takım adayı genç sporcular katıldı.

 

ÖNEMLİ ORGANİZASYON İÇİN BÜYÜŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Basın toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetlere Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğü ve katkılarıyla Körfez sularında yüzme yarışları düzenlendiğini hatırlattı. Kendilerinin de bu organizasyonlarda yer aldıklarını kaydeden Çintimar, "Körfez'de artık yüzüyoruz. Bu nedenle bu yarışlar kentimiz için çok değerli. Bu önemli organizasyonlarda büyük payı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

ON YIL ÖNCESİNE KADAR YÜZMEK HAYALDİ

Konuşmanın ardından Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, 16-23 ve 30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Açıksu Yüzme Şampiyonası ile ilgili bilgi aktardı. On yıl öncesine kadar yüzmenin hayal olduğu Körfez'de artık kulaçların atıldığını ifade ederek sözlerine başlayan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, "Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye yaptığı yatırımlar sonucunda denizimiz yeniden gülmeye başladı. Körfez'de canlı sayısı arttı. Son yıllarda Körfezde bizler de yüzmeye başladık" dedi.

 

GÖZLER KOCAELİ'NE ÇEVRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez'in geri kazanılmasının ardından birbirinden önemli organizasyonlara evsahipliği yaptığını kaydeden Okumuş bunların içinde 2009'da yapılan Uluslar arası Açık Deniz Yüzme Yarışları ile Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası'nı işaret etti. Okumuş, bu organizasyonlar sayesinde Türkiye'nin yanı sıra dünyanın da gözlerinin Kocaeli'ne çevrildiğine dikkat çekti.

 

TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Genel Sekreter Yardımcısı, bu çerçevede Mavi Bayraklı sahillerde gerçekleştirilen Açıksu Yüzme Şampiyonası'nın bu yıl ikincisinin gerçekleştirileceğini bildirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin  16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Açıksu Yüzme Şampiyonası düzenleyeceğini yineleyen  Okumuş, kendilerine bu organizasyonda destek veren; Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği'ne teşekkür etti. Feyzullah Okumuş halen başvuruları devam eden şampiyonaya Kocaeli halkının yanı sıra tüm yüzme sporuyla ilgilenen vatandaşları davet ettiklerini söyledi.

 

MİLLİ YÜZÜCÜ İÇİN ŞAMPİYONANIN ÖNEMİ BÜYÜK

Basın toplantısına katılan Milli Yüzücü Emre Öztürk de böylesine önemli bir organizasyona katılacağı için mutluluk duyduğunu söyledi. Bu yıl Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'nda temsil edeceğini hatırlatan Öztürk, "Bir yüzücü için açık su yarışları her zaman önemli bir antrenman fırsatı olmuştur. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Açıksu Yüzme Yarışları bizler için büyük bir altlık oluşturuyor. Burada aldığımız derece motivasyonumuz açısından önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

 

İLK ETAP CUMARTESİ GÜNÜ KERPE'DE YÜZÜLECEK

Üç etaplı şampiyonanın ilk etabın yarın (Cumartesi) 10.00'da Kandıra'nın  Kerpe Halk Plajı'nda yüzülecek. Kocaeli Açıksu Yüzme Şampiyonası'nın ikinci etabı, 23 Ağustos Cumartesi günü Darıca Bayramoğlu Halk Plajı'nda yapılacak. Şampiyonanın son etabı ise 30 Ağustos Cumartesi günü Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'nda yüzülecek.

Yarışlara Kocaeli'den ve Türkiye'nin her köşesinden ve her yaş grubundaki bay ve bayan yüzücüler katılabilecek. Darıca'daki yarış 10.00'da, Karamürsel'deki yarış ise 12.00'de başlayacak. Yarışlar tüm kategoriler için 2 bin metre mesafede yüzülecek. Yarışmada dereceye girenlere, madalya ve nakdi ödül verilecek.

 

 

12 KATEGORİDE YAPILACAK

 

Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katılacak. Bu 6 farklı yaş kategorisi kadın-erkek grupları eklendiğinde 12 olarak belirlenecek. Tüm kategorilerdeki kadın-erkek gruplarında birinci olanlara 400 TL, ikinci olanlara 300 TL, üçüncü olanlara ise 200 TL ödül desteği ve madalya verilecek.

 

YARIŞ GÜVENLİĞİNE TİTİZ ÖNLEM

 

Yarışlar boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağlayacak.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler de görev başında olacak.

Yüzücülerin güvenliği, bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile zodyak botlar tarafından sağlanacak.

 

BAŞVURU SÜRESİ DEVAM EDİYOR

 

Yarışlara katılmak isteyen vatandaşlar için başvuru süreleri devam ediyor. Vatandaşlar yarışma için gerekli başvuru formuna ve detaylı yarışma bilgilerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden erişebilecek. Detaylı Bilgi İçin Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün 335 0 223 numaralı telefonundan da başvurular ve yarışlarla ilgili detaylı bilgi edinebilir. Ayrıca Yüzme İl Temsilciliği'nden konuyla ilgi bilgi alınabilir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817