Kocaeli ihracat rekoru kırdı
 İthalat ise yüzde 10,6 azalarak 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk yedi ayında ihracat yüzde 4,3 artarken, ithalat yüzde 5,3 geriledi.

1,8 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Türkiye genelinin aksine Kocaeli ihracatındaki canlanmayı umut verici olarak değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Bayramdan dolayı Temmuz ayının kısalığına rağmen, bölgemizde 1,8 milyar dolar ihracat bugüne kadar ulaşılmış en yüksek ihracattır. İhracattaki bu artış Ağustos ayı imalat duruşu öncesi otomotiv sektöründen kaynaklanıyor. Bölgemizin ülkemiz ihracatına katkısı giderek artıyor” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu bugün Haziran ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre, Haziran ayında takvim etkisinden arındırılmış endeks 121,8 olarak gerçekleşti. Sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 ve bir önceki yıla göre yüzde 1,4 arttı.

YÜZDE 4’Ü YAKALAMAKTA ZORLANABİLİRİZ

KSO Başkanı Zeytinoğlu, yaptığı değerlendirmede “Haziran ayı ihracatta ülke genelinde yavaşladığımız bir aydı. Bu, çevremizdeki ülkelerde yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Özellikle Rusya-Ukrayna krizi ve yaptırımları Almanya üretim rakamlarını olumsuz etkiliyor. Almanya’nın yavaşlaması demek, Avrupa’nın yavaşlaması demek. En büyük ihracat partnerimiz olan Avrupa’daki durgunluk büyümemizi doğrudan etkileyecektir. Bu durumda yıllık büyüme hedefimiz olan yüzde 4’ü yakalamakta zorlanabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817