KOCAELİ KAFKAS BUGÜN TRT AVAZ'DA
 Kocaeli Kafkas Derneği’ni tanıtan kanal, Çerkes köylerine gitti, Kocaeli’de yaşayan Çerkeslerin yaşamını konu aldı. Program ise bugün 16.15 ve 23.55’te TRT Avaz’da yayınlanacak.

 

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği bu kez TRT Avaz’a konu oldu. Uluslar arası bir ünü olan ve geniş bir coğrafya tarafından ilgi ile izlenen TRT Avaz ilimize gelerek ilimizde yaşayan Çerkeslerin hayatını inceledi. Mine Erkan tarafından 1 hafta boyunca çekimler yapıldı. TRT Avaz ekibi tarafından Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’nin geçmişini belgesel kayıtlarına alırken, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut derneğin geçmişte yapılan tüm çalışmalarını ve gelecekteki hedeflerini anlattı. Yapılan çekimlere dernek yönetimi ve Çerkes halkı’da destek verdi. Sami Korkut Kocaeli’de 85 bin Kafkasya kökenli vatandaşın bulunduğunu belirterek, “Kafkasya’dan zorunlu göç ile Türkiye’ye gelen Kafkasyalıların en önemli duraklarından biri de Kocaeli’dir. Kocaeli’de ise genel olarak İzmit, Kartepe ve Gölcük bölgelerinde büyük oranda Kafkasyalı nüfusu vardır. Geçmişten beri Kocaeli’de yaşayan Kafkasyalılar toplumla uyum ve barış içerisinde yaşamışlardır” dedi.

 

KÖYLERDE ÇEKİM

TRT Avaz kanalı tarafından yapılan çekimler önce Kocaeli Kafkas Kültür Derneği binasında gerçekleşti. Ardından ise Çerkeslerin hayatını incelemek için köylere gidildi. Burada misafirperver Çerkesler tarafından kanal ekibi misafir edildi. Belgesel için Ekolojik Köy Ketence ve Yanık Köyü’nde halk dansları ekipleri gösteriler sundu, düğünler yapıldı ve Çerkeslerin ünlü mutfağından yemekler gösterildi. Çerkes müzikleri dinletileri yapılırken Çerkeslerin günlük yaşamı kayıt altına alındı.

 

BUGÜN TRT AVAZ’DA

Yapılan belgesel filmi bugün TRT Avaz’da yayınlanacak. Program bugün 2 kez yayına girecek. Yayınlanma saatleri ise 16.30 ve 23.00 olarak belirlendi. Kocaeli Kafkas Kültür Derneği başkanı Sami Korkut, tüm Çerkesleri ve Çerkes kültürünü merak eden seyircilerin belgeseli izlemesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817