banner2779
banner2752
banner2750

KOCAELİ’NDE BİR İLK OLACAK
 Türkiye’nin bir çok ilinde aile danışma ve sağlık merkezleri olan FSL Aile Danışmanlığı ve Yaşam Koçluğu Merkezi, Kocaeli’nde ki ilk merkezini Körfez’de açıyor. Resmi hazırlıklarını tamamlayan merkez, 23 Ekim Cuma günü saat 15.00’te, Tütünçiftlik Güney Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi Saatçi Sokak Numara 1/3 teki adresinde açılış yapacak.

Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen FSL (Firma sağlık Lisansları) kurucuları Latif İşçen ve Feyza Güray, verilecek hizmetle ilgili bilgiler verdiler.

Açıklama yapan Latif İşçen, 2007 yılında FSL Group’un Kocaeli merkezde Firma Sağlık Lisansları Eğitim ve Danışmanlık olarak kurulduğunu belirterek, ‘’2013 yılında alanlarında başarılı hizmetler veren şubeleri, Körfez’de tek kimlik altında topladık. 2015 yılında da Kocaeli’nde ilk olarak kişisel gelişim ve yaşam koçluğu birimini kurarak, dramalı özel kişisel gelişim eğitimleri, bireysel ve kurumsal koçluk hizmetlerini vermeye başladık. 2015 yılında aile danışmanlığı ve yaşam koçluğu birimini açarak bu alanda da hizmet vermeye başladık. Kocaeli’nin ilk ve tek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı aile danışmanlığı Merkezimizin resmi açılışını da 23 Ekim Cuma günü gerçekleştireceğiz. 2 katta hizmet veren binamızda toplam 36 kişi görev yapmaktadır. Yeni açılan merkezde ise 6 aile danışmanı ve 2 personel de dışarıdan destekli olmak üzere 8 danışman görev yapacaktır. Merkezimiz, Türkiye’de kurulmuş olan 12. Merkezdir ve Kocaeli’nde ilktir’’ dedi.

Latif İşçen, merkezde sarı oda ve mavi oda adlı iki görüşme odası olduğunu, 1 adet de çocuk terapi odası bulunduğunu ve burada iken anne-babanın çocuklarını kameradan izleyebileceklerini belirterek, ‘’Türkiye’de son 5 yılda boşanma oranı yüzde 34 olmuştur. Mahkemeler, boşanmak üzere olan eşleri psikologlara yönlendiriyorlar ama sayının çokluğu nedeniyle doktorlar yetişemiyorlar.

Bu alanda biz devreye girmeye hazırız. Evlenme kararı alan eşlerin danışma merkezlerine başvurarak, evliliğe hazırlar mı, evliliği yürütebilecekler mi, anlaşabilecekler mi şeklindeki sorulara yanıt bulmalılar. Boşanma kararı alan eşler de yine bize gelerek, belki de yuvalarını kurtaracak cevapları alabilirler. Merkezimiz uzman kadrolarla hizmet vermektedir ve Kocaeli’nin her yanından ulaşılabilecek noktadadır. Amacımız Kocaeli halkına yeni bir hizmet sunmaktır. Birimimiz, bireysel ve kurumsal koçluk hizmetleri, psikolojik danışmanlık hizmetleri, aile, çift, çocuk, ergen, kurumsal danışmanlık hizmetleri, aile danışmanlığı, evlilik danışmanlığı, tüm ailenin katılacağı aile terapileri, gurup etkinlikleri, öfke yönetimi, anne ve baba eğitimi, evlilik ve boşanma danışmanlığı, rüyalar, ikna sanatı, otizm, panik atak, sınav kaygısı, tik bozukluğu, vajinismus, dil gelişimi ve konuşma bozuklukları, dikkat eksiklikleri, hiperaktivite, okul ve gençlik depresyonu gibi konularda uzmanlarımızca eğitim ve destek verilecektir’’ dedi.

Feyza Güray’da yaptığı açıklamada insanların kendileri için değerli olduğunu belirterek, ‘’İnsana değer veriyor ve bu değer üzerinden hizmet veriyoruz. Yaşam koçluğu bir arkadaşlık gibidir. Türkiye’de insanlar hızla yalnızlaşıyorlar ve koça ihtiyaç duyuyorlar. Buna rağmen bu dal resmi olarak meslekler gurubuna yeni girdi’’ dedi.

Basın toplantısından sonra açılışa hazırlanan merkez ziyaret edildi ve tanıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751