Köken Babaköy Köylü Pazarına El attı
 Kandıra Belediyesi  tarafından Babaköy Köylü Pazarında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması rafik keşmekeşliğinin önüne geçilmesi ve vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için yeni düzenlemelere gidildi.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in talimatları ile gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle genişletilen ve taş parke döşemesi yenilenen Pazar yerinde, tezgahların konulacağı alan ile alışveriş yapacak vatandaşların trafiğe engel olmadan araçlarını rahatça park edecekleri alan ayrılıyor. Köylü esnafının neredeyse yol kenarına kadar taşıdıkları tezgahları aynı hizaya çekilerek tüm tezgahların tatilciler tarafından rahatça görülmesi sağlanıyor. Böylelikle trafiğin tek şerit halinde gidiş ve dönüş olarak akışına engel olmadan alışveriş yapacak vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapmalarına imkan sağlanırken, hafta sonuna yetişecek olan bu düzenlemeden Köylü esnafı ve vatandaşların son derece memnun oldukları gözlendi.

HEDEFİMİZ KAPALI MODERN PAZAR YERİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra köylüsünün her zaman destekçisi olduklarını ifade ederek başladığı açıklamasında, ‘’ Köylü esnafımız ve vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve talepler doğrultusunda bir düzenleme gerçekleştiriyoruz.  Bu düzenleme ile araç trafiğinde yaşanan sıkıntıları ve alışveriş yapacak vatandaşlarımızın kısa süreli park sorunlarını gidermeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan köylü esnafımızın tezgahlarının önünde araçların rahatlıkla durabilmeleri ve alışveriş yapabilmeleri sağlanmış olacak. Bu uygulamadan hem köylü esnafımız hem de vatandaşımız oldukça memnun. Sezonun bitmesinin ardından ise inşallah burada ki açık tezgahların kapalı modern satış yeri haline dönüştürülmesini hedefliyoruz’’ dedi.

TAMAMEN ORGANİK YEREL ÜRÜNLER SATILIYOR

Kandıra Babaköy Mahallesi Muhtarlığı tarafından Babatepesi’nin eteklerinde Kerpe, Kefken yolu üzerinde kurulan köylü pazarı hem doğal, hem taze, hem de üreticiden tüketiciye aracısız satış imkanı ile piyasadan daha ekonomik ürünler ile tatilcilerin gözdesi olan Pazar yeri,  ilk açıldığı yılarda sadece yaz aylarında satış yapılan bir yer iken, günümüzde yaz ayları dışında yılın hemen hemen her dönemi en azından hafta sonları köy ürünlerinin satışının yapıldığı bir olarak öne çıkıyor. Mevsimine göre sebze ve meyve, mısır, peynir, yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri satışı yağılan köylü pazarı özellikle organik tarım ürünleri ve lezzeti ile tatilcilerin büyük beğenisini topluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817