Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren ‘Körfez’de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor’ programının ikincisi gerçekleştirildi. İlki Fatih mahalle sakinleri ile yapılan iftar programı bu kez Hacı Osman ve Atalar mahalle sakinleri için eski Belediye alanında gerçekleşti.
İftar programına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran ve yönetim kurulu üyeleri, Körfez Belediye Başkanının eşi Bilge Baran, Ak Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve yönetim kurulu üyeleri, Yarımcalılar Derneği, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Baran’ın da yemek servisi yaptığı 1 500 kişinin katıldığı iftar programında mercimek çorbası, tavuk kavurma, pilav, ayran, tatlı ve hurma ikram edildi. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturdu.
İftar öncesi masaları tek tek gezerek hoş geldiniz diyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, mahalle sakinlerinin Ramazanını tebrik ederek, “Ramazan tüm insanlığa, bolluk, bereket ve kardeşlik duygularını getiren bir ay. Bu yıl Ramazan etkinlikleri çerçevesinde her akşam bir mahallede olmayı, vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmayı, aynı aşı paylaşmayı amaçladık. Hep birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur. “dedi.
Körfez Belediyesi iftar sofralarının yanı sıra vatandaşlara nostaljik ramazan eğlence programları da sunuyor. Hep birlikte iftar yapan mahalle sakinleri, Körfez Belediyesi tarafından iftar alanına kurulan sahnede, Tasavvuf müziği, Hacivat Karagöz orta oyunu, kukla gösterilerini izledi. Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği şenlikte birbirinden güzel ve birbirinden eğlenceli gösteriler de sunuldu. Çocuklarda iftar sofralarında unutulmayarak animatörler tarafından eğlendirildi.
Özel programlarla farklı bir atmosferde yaşanan mahalle iftar sofralarının üçüncü durağı 3 Temmuz Perşembe günü İlimtepe Mahallesi muhtarlık önünde İlimtepe mahalle sakinleri için düzenlenecek.