Körfez’de dev projeler yolda

Körfez Belediyesi hizmet atağına kalkıyor. 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Körfez ilçede başkanlık görevine yüzde 44’lük oran ve 38 binin üzerindeki oyla seçilen belediye başkanı İsmail Baran, yeni dönem projelerini bir bir hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başkan Baran, özellikle yılbaşının ardından adından söz ettirecek çalışmalarla sürekli gündeme gelecek.

 

ÜST KESİMLER İÇİN PROJE

Büyük bir çoğunluğu belediyenin kendi imkanları ile yapılacak olan dev projelerde öncelik sırası da belirlenmiş durumda. Hayata geçirilecek çalışmalarda Körfez Belediyesi, aynı zamanda Ankara’nın ve bölgede bulunan sanayi tesislerinin de desteğini almış durumda. 2015 yılı ile birlikte başlayacak olan hizmet sağanağı özellikle şehrin üst kesimlerini etkileyecek.

 

HASTANE GELİŞECEK

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın en çok önemli verdiği projelerden biri Körfez Devlet Hastanesi’nin geliştirilmesi konusu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da önem verdiği bizzat destek verdiği proje ile devlet hastanesinin teknolojik ve kapasite anlamında geliştirileceği belirtiliyor. Buna göre hastanenin bugün için 25 olan kapasitesinde artışa gidilecek.

 

KAPASİTE 120

YATAĞA ÇIKACAK

Yapılacak olan çalışmalarla 120 yatak kapasitesine çıkarılacak. Ayrıca personel desteği ve yenilenecek teknolojik imkanlar sayesinde hastanede en modern şekilde ilçe halkına sağlık hizmeti verilmeye başlanacak. Ayrıca çalışma için yer tahsisi ve projenin hazırlanması ise Körfez Belediyesi tarafından üstlenildi.

 

ÜNİVERSİTE GELİYOR

Bu arada Körfez Belediyesi’nin eski hizmet binasının Kocaeli Üniversitesi’ne devri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 2015-2016 yılı eğitim dönemine yetişecek olan binada Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu hizmet verecek. Okul için binanın tadilatı ise ilçede bulunan Dubai Port World tarafından yapılacağı kaydedildi.

 

MALİYET 4 MİLYON LİRA

En az 4 milyon liraya mal olması beklenen çalışmanın da ayrıca belediyenin yan kuruluşu olan KÖRPAŞ’a yaptırılabileceği ve bu şekilde belediyenin konu hakkında gelir elde edebileceği öğrenildi. Öte yandan proje ile KÖRPAŞ’ın yeterlilik belgesinde iyileştirilmesinin de sağlanacağı kaydedildi.

 

‘İLİM’ ŞEHRİ KURULUYOR

Öte yandan en önemli projelerden birisi de İlimtepe bölgesi için yapılacak. İlimtepe Mahallesi, hayata geçirilecek projelerle tam anlamı ile bir eğitim merkezi haline gelecek. Bölgeye bir üniversite getirmek isteyen belediye başkanı İsmail Baran, bu konuda yoğun bir mesai harcıyor. Çalışmanın ise en kısa sürede sonuç vermesi bekleniyor.

 

EĞİTİM KAMPUSU PROJESİ

Ayrıca bölge için yine eğitim konusunda yeni bir takım çalışmalar yapılacak. Buna göre şehir merkezindeki tüm ilk, orta ve lise dengi okulların İlimtepe bölgesine alınması gibi bir proje söz konusu. Çalışma için İlimtepe’de devasa bir eğitim kampusu kurulacak. Projenin taşımalı eğitim sistemine göre düzenleneceği bildirildi.

 

5 YILDIZLI OTEL

Belediye başkanı İsmail Baran’ın bir diğer önemli projesi ise yine İlimtepe Mahallesi’ni ilgilendiriyor. Bölgeye bir de 5 yıldızlı otel kazandırmak isteyen Baran’ın, ünlü bir oteller zinciri ile görüştüğü, bölgeye bir de otel projesinin bulunduğu öğrenildi. Bu konuda görüşmelerin ise devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

 

İLİMTEPE MAHALLESİ

YAŞAM ALANI OLACAK

Ayrıca kurulması muhtemel olan eğitim kampusu son teknoloji ile donatılacak. Öğrenciler için her türlü detayın titizlikle düşünüldüğü çalışma kapsamında daha sonra bölgede kurulacak olan üniversite ile entegre edilecek. Ayrıca İlimtepe Mahallesi’ne kurulacak olan dev alışveriş ve kültür merkezi sayesinde bölge tamamen bir yaşam alanı haline gelecek.

 

İLİMTEPE CANLANACAK

Öte yandan İlimtepe Mahallesi’ne olan yatırımlar bununla da bitmiyor. Aynı zamanda bölgeye bir de büyük park ve sosyal yaşam alanı kurulacak. Körfez Belediyesi tarafından Orman İşleri’nden kiralanacak olan 900 dönümlük arazi üzerine Marmara Bölgesi’nin en büyük park ve yaşam alanlarından biri kurulacak.

 

800 DÖNÜMLÜK PARK

Söz konusu arazinin yaklaşık 100 dönümlük bölümü mezarlık ve diğer çevre düzenlemeleri ile kullanılacak. Kalan 800 dönümlük arazi üzerine ise içinde her türlü sosyal etkinlik ve oyun alanlarının bulunacağa devasa bir park kurulacak. Bu çalışmalarla sadece İlimtepe bölgesi değil, aynı zamanda bölgedeki köylerin de cazibe alanları olması ve buradaki vatandaşların da şehirle iç içe bir yaşam sürmesi amaçlanıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817