Körfez’de hortum
 Körfez’de, uyarısı yapılan hortum Yarımca Atalar Mahallesi’nde çıktı. Denizden gelen hortum, Atalar Mahallesi’ni vurdu. Büyük hasara neden olan hortum sonrasında ağaçlar köklerinden söküldü, ev ve işyerlerinin çatıları uçtu, alt geçitleri sular bastı, yüzlerce insan sahilde mahsur kaldı, mahallenin büyük bölümü saatlerce kopan elektrik telleri nedeniyle karanlıkta kaldı.

Günlerdir uyarısı yapılan hortum ve fırtına saat 16.30’da kendini gösterdi. Havanın aniden kararmasının ardından şiddetli yağmur başladı. Yaklaşık olarak 2 saat devam eden yağmur ilçede hayatı felç etti.

Hortum ve dolu

İlçenin Tütünçiftlik mevkiinde aşırı sağnak yağmur hayatı felç ederken kurulan pazarlar perişan oldu. Yarımca’da ise yağmurun yanında dolu da yağdı. Aşırı yağış devam ederken, Atalar Mahallesi’nde Marmara Tersanesi açıklarında ortaya çıkan hortum karaya ilerledi ve önündeki ağaçları, çatıları, eşyaları yıkarak Hacı Osman Mahallesi üzerinden geçip otoyola  ilerledi.

Çatılar uçtu

Hortumun geçtiği güzergahta yer alan Marmara Tersanesi’nde ki bir vinç tren yoluna devrildi. Görgü şahitleri hortum içinde koltukların uçtuğunu söylerken, Atalar Mahallesi’nde Körfez Kırım Tatarları Derneği, Doğusel Mobilya, Adanır Nakliyat’ın çatılarını ve önündeki bir çok ağacı söktü. Adanır Nakliyat’ın uçan çatısı D-100 Karayolu’na düşerken, şirkete ait 41 F 4650 plakalı otomobilde düşen parçaların altında kaldı. Hortum daha sonra da Hacı Osman Mahallesi Nihal Atlı Sokak’ı vurdu. Burada da bir çok evin çatısına zarar verirken Memiş Özentürk’e ait çatıyı tamamen uçurdu. Hortum, geçtiği noktalarda bahçe duvarlarını yıktı ve elektrik kablolarını da koparttı. Atalar Camii ve bu bölgedeki iş yerleri işle evler de sular altında kaldı. Yağmur ve fırtına sonrasında Yarımca ve Kirazlıyalı kesimlerinde, sahile geçmeyi sağlayan alt geçitler ve D-1== kenarındaki alt geçitler suyla dolunca yüzlerce insan mahsur kaldı.

Kuzey Yıldızı

Hortumun en çok zarar verdiği işletme Yarımca sahilinde yer alan Kuzey Yıldızı adlı işyeri ile Otağ Otomotiv ve Türk Kahvesi oldu. Kuzey Yıldızı adlı işletmenin çatısı uçarken bahçesindeki ağaçlar adeta bomba atılmış gibi sökülüp yıkıldı. Otağ Otomotiv’in zemin kattaki oto yıkama bölümü de sular altında kalırken, Türk Kahvesi’nin bahçesindeki ağaçlarda söküldü, tarihi çınar ağacının bir bölümü daha yok oldu.

Elektrik

İlçe bu felaketle mücadele ederken kopan elektrik telleri saatler sonra onarıldı ve enerji verildi. Hacı Osman Mahallesi Can Sokak ve Atalar Mahallesi’nin bir bölümü ile sahile ise gece geç saatlerde elektrik verilebildi.

Hasarın çok büyük olduğu ilçede, belediye ekiplerinin, İSU ekipleri ve elektrik işletmelerinin yetersiz kalışı halkı isyan ettirdi. Vatandaşlar, kendi imkanları ile mücadele ederken, bazı noktalarda belediye kepçe ve moto pomplarla müdahale etmeye çalıştı. Ancak, uyarılara rağmen hazırlıksız olan belediye nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817