Körfez’de ilk kurbanlıklar geldi
 Körfez’de Kurban Bayramı hazırlıkları devam ederken ilk kurbanlık hayvanlar da pazara geldi. Fiyatların bir önceki seneden fazla farklı olmaması bekleniyor.

Yavuz Sultan selim Mahallesi’nde Mimaş’ın üzerinde kurulan hayvan pazarında, kurada kazanan hayvan satıcıları çadırlarını kurmaya başladılar. Körfez İlçesi sınırlarında kurulan 150 çadır yeri hazırlanırken, pazara ilk büyükbaş kurbanlıklar da geldi. Henüz alışverişin başlamadığı pazarda çadırlar kurulmaya devam ederken, fiyatların bir önceki yıldan fazla farklı olmaması bekleniyor. Suni fiyat yükseltme nedeniyle ufak oynamaların beklendiği kurbanlıklarda, hisselerin 800-900 lira arasında olması bekleniyor.

Pazarda çadırını ilk kuranlardan biri olan Adem İvak’ta, kendileri tarafından yetiştirilen kurbanlıkları getirteceklerini belirterek, ‘’Vatandaşlarımız kurbanlıklarını emin oldukları yerden alsınlar. Doğal ortamda yetişen kurbanlıklarımızı getirdik, sağlılklı ve eti lezzetli olan kurban için bilinen, güvenilen satıcıları tercih ederlerse yanılmazlar’’ dedi.

Arsa ihtilaflı

Körfez Belediyesi’nin 150 çadırının yanında, Derince Belediyesi’nin de 80 çadırlık yeri bulunuyor. Pazar kurulan arazinin tamamının Derince Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilirken, Başkan Ali Haydar Bulut’un, 80 çadırlık yer hazırlanması karşılığında Körfez Belediyesi’ne izin verdiği belirtiliyor.

225 bin lira

Körfez Belediyesi, çadır hakkı kazanan hayvan satıcılarından toplam 225 bin lira gelir elde etti. Çadır açan vatandaşlar, çadır başına 1500 lira belediyeye para yatırıyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817