KÖRFEZ’DE SEÇİME İLGİ BEKLENENDEN AZ OLDU
 Türkiye seçim tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı seçimi için sandığa gidildi. Ancak, seçime ilgi beklenenden az oldu.

Körfez’de seçimlerin yapıldığı okullara konulan sandık başları boş kaldı. Seçmen, seçimlere beklenen ilgiyi göstermezken, siyasi partiler de daha önceki kadar sandık başlarında nöbet tutmadılar. Sabah 08.00’de sandıklarda oy kullanımı başladıysa da erken saatlerde dahi beklenen ilgi yoktu.

Siyasi partilerden AKP en hareketli parti oldu. Okul önlerinde ve sandık başlarında çok sayıda gözetmen ve görevli bulunduran AKP Körfez, sandığa gelmekte zorlanan seçmenleri de taşıyan ve ilgilenen parti oldu.

Körfez’de 100 bin 682 kayıtlı seçmen 277 sandıkta oy kullanacaktı. Fakat, ilk izlenimler bu sayının yarısının dahi sandık başına gitmeme olasılığı olduğunu gösterdi. Yerel seçimlerde hastalar sedyelerle taşınmış, mahkumlar izin almış, engelli vatandaşlar da sandıklara koşmuştu. Vatandaşlar daha önceki seçimde sıra beklerken, bu kez sandık görevlileri oy kullanacak vatandaşları bekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817