banner2779
banner2752
banner2750

Körfezliler ‘Türkiye Geçilmez’ Dedi

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde Körfezliler yine meydanlardaydı. Bu yıl da Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen özel programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği, duaların edildiği gecede vatandaşlar hep birlikte ‘Türkiye geçilmez’ diyerek haykırdı.

YOĞUN KATILIM VARDI

Körfez Belediyesi ve Körfez Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen programa; Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Başkan Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Eraslan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, eski Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

15 TEMMUZ’U ANLAMAMIZ GEREKİR

 “Bize miras bıraktığı acılar kadar, bize kazandırdıklarıyla da 15 Temmuz’u anlamamız gerekir” diyerek programın açılışını gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “15 Temmuz ve planlayıcıları, 251 insanımızı şehit ederek, binlercesini sakat ve yaralı bırakarak ve yine binlerce evladımızı da yetim ve öksüz bırakarak bizlere büyük acılar yaşatmıştır. Ama aynı 15 Temmuz bizlere, direnişiyle destan yazan milletimizin asil ruhunu, dış güçlere asla boyun eğmez karakterini ve demokrasiye olan tutkusunun her daim ne kadar diri olduğunu göstermesi açısından da büyük bir gurur olmuştur.

HİÇ UMMAMIŞLARDI

Darbe girişimi esnasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın “halkın üstünde bir güç tanımadım bugüne kadar” diyerek, “milletimizi meydanlara davet ediyorum” sözleriyle ülkemizin bekasına yönelik bu uluslararası kirli planı başarısız kılmadaki rolü, tarihin ebedi sayfalarında yer alacak kadar saygıya ve takdire şayandır. 15 Temmuz da, birliğimizi parçalamak, gelecek ufkumuzu karartmak, kardeş kavgasını körüklemek, ülkemizin her türlü zenginliğini efendilerine peşkeş çekmek isteyenler, hiç ummadıkları kadar ağır bir darbe ve yenilgi almışlardır.

REZİL VE SEFİL OLMAYA MAHKUMLAR

Yüz yıl önce bize hasta adam muamelesi yapanlar, belli ki hezimetlerinin acısını unutamamışlardır. Bu sefer doğrudan kendileri değil, maşalarını kullanmayı tercih etmiş amma yine aynı kaderi yaşamışlardır. Bu ülke için çalışmak, bunun sevinç ve mutluluğuna ortak olmak yerine; dış mihrakların oyuncağı ve işbirlikçisi olmayı, kendi vatanını işgale yeltenmeyi, insanını kurşuna dizmeyi ve kaynaklarını efendilerine peşkeş çekmeyi tercih edenler, iki dünyada da rezil ve sefil olmaya mahkûmdurlar.

EŞSİZ BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ

Sokaklarda, meydanlarda, havalimanlarında, köprülerde, vatan toprağı olan her yerde ve yurtdışında bu kahpe girişimin ilk saatlerinden itibaren direnişe geçen kadın-erkek, genç-yaşlı, asker-sivil tüm cesur ve yürekli vatan evlatlarını bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla anıyorum. Ülkemizin kaderini değiştirmeye, milletimizin ilerleyişini durdurmaya, devletimizin dünyada söz sahibi olmasını engellemeye dönük bu sinsi ve alçak planın bozulmasında, cansiperane fedakârlıklarıyla eşsiz bir mücadele örneği veren tüm kardeşlerimize samimi dualarla saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de bir konuşma yaptı. Kaymakam Bilgin, “Aziz Türk milletinin kahramanlık ve cesareti ile 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen hain kalkışma önlendi. Bugün geriyer dönüp baktığımızda ülkemizin ne kadar büyük badire atlattığını daha iyi anlıyoruz. Ülke işgal edilecek, bölünecek, parçalanacak belki de Anadolu’muz yani Türkün son yurdu elimizden gidecek. Bugün ülkemiz bütün mazlumların sığınacağı bir yurt. Ama Türk milletinin Anadolu’dan başka sığınacak hiçbir yeri yok. O yüzden ülkemize, bağımsızlığımıza, milli irademize, seçilmiş yöneticilerimize sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Allah bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

UMUT MÜRARE KONSERİ

Protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Mehteran gösterisinin de gerçekleştirildiği 15 Temmuz Özel Programı’nda daha sonra Umut Mürare konseri başladı. Sevilen ezgilerini şehitlerimiz için seslendiren Mürare’ye konser sonrasında protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. İlahilerin seslendirildi gecede duayı da Körfez İlçe Müftüsü Abdul Muhammed Çınar tarafından yapıldı. Program, Türkiye ile eş zamanlı olarak sela okunması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751