KOTO Şengöz olayında noktayı koydu
 GÖREVİ SONA ERDİ

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu’ndan yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Vergi mükellefi olmadığı gerekçesiyle KOTO yönetim kurulu üyeliğinden çıkarılan Tuncay Şengöz hakkındaki açıklamaya Başkan Murat Özdağ ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro imza attı. O açıklamada özetle şöyle denildi:  “Daha önce de kamuoyu ile paylaşılan Yönetim Kurulu Üyemiz olan Sn. Tuncay Şengöz'ün oda organlarındaki görevlerinin kendiliğinden sona ermesi hususunda, yeniden kamuoyunu bilgilendirme gereği hâsıl olmuştur.

 

DİLEKÇEYLE İHBAR EDİLDİ

Buna göre; bizden önceki yönetimin iş başında olduğu ve Odamız seçimlerinin yapıldığı 11.06.2013 tarihinin hemen öncesinde, Sn. Tuncay Şengöz'ün de adının yer aldığı seçmen listeleri askıya çıkartılmış ve askı süresi bitiminde ilçe seçim kurulunca bu listeler onaylanmıştır. Bunun ardından Sn. Tuncay Şengöz'ün, seçimlere katılabilmesi ancak mümkün olabilmiştir. Ancak Sn. Şengöz'ün, ne bu tarih öncesinde ne de sonrasında, seçme ve seçilme yeterliliğine ilişkin durumunda meydana gelen değişikliğe ilişkin Odamıza resmi herhangi bir bildirimde bulunmadığı özellikle belirtilmelidir.

 

HAKSIZ SPEKÜLASYONLAR

KOTO’dan yapılan yazılı açıklamada “Öte yandan, Sn. Şengöz'ün vergi mükellefi olmadığı, bundan dolayı oda organlarındaki görevlerinden düşürülmesi gerektiği, geçen ay içerisinde Odamıza gönderilen bir dilekçe ile ihbar edilmiştir. Bunun üzerine yasal prosedürler gereği ilgilinin durumu Vergi Dairesi Başkanlığından sorulmuş, alınan cevabi yazıda; seçimler döneminde Sn. Şengöz'ün vergi mükellefi olmadığı Odamıza resmi olarak bildirilmiştir.

 

VERGİ DAİRESİNDEN YAZI GELDİ

Bahse konu yazıya istinaden Genel Sekreterliğimizce yapılan tespit ve hukuk müşavirimizin de mütalaası ile Sn. Şengöz'ün Odamız organlarındaki görevlerinin, 5174 sayılı yasanın 83. maddesi ile bağlı Yönetmeliğin 6. maddesindeki hükümler doğrultusunda, seçme ve seçilme yeterliliğine sahip olmamasına binaen kendiliğinden sonra erdiği hususu, mevzuata uygun olarak Genel Sekreterliğimiz tarafından kendisine tebliğ edilmiştir. Son günlerde haksız spekülasyonlara konu yapılan bu işlemin, Yönetim Kurulumuzun bilgisi dâhilinde ve Odamızın kurumsal işleyişine uygun olarak yasal mevzuat çerçevesinde yerine getirildiği kamuoyunun bilgisine tekraren sunulur. ”denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817