KOÜ Rektörü Prof.Dr. Komsuoğlu: “Üçüncü  Büyük Üniversiteyiz“
KSO Sosyal tesislerinde yapılan toplantının açış konuşmasını yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkan ve Bölge Müdürleri ile 10’ncu İştişare toplantısını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak,bu toplantıların çok faydalı olduğunu söyledi. KSO Başkanı Zeytinoğlu, daha önce yapılan toplantıların kısa bir özetini ve önemli kararları anımsatarak, “ Enerji üretimine ilişkin raporun tekrar ele alındı. Çinli termik santral firması ile görüşüldü . İtfaiye Müdahale Noktaları sayılarının 5 bölgeye çıkartılması için girişimler başlatılması gerçekleşti. 9. OSB toplantısına Ulaştırma Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürü’nün davet edilmesi gerçekleşti. Emlak Rayiç Bedelleri ile ilgili Büyükşehir ve Valilik ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı bir toplantı organize edildi. Üniversite – sanayi İşbirliği konusunda KOÜ Rektörü Sezer Komsuoğlu davet edilmesi gerçekleşti. V.Kimya OSB Refik Baydur’un tarafımıza ilettiği dilekçe üzerinden görüş oluşturulması. Sosyal Güvenlik İl Müdürü’nün OSB’ler ile ilgili bilgi vermek üzere davet edilmesi.Ayrıca ;Meclis OSB Komisyonu kuruldu ve OSB platformu ile entegre edildiğini açıkladı.

Toplantıda ilk sözü alan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Komsuoğlu, konuşmasına 70 bin öğrencisi bulunun Kocaeli Üniversitesinin Türkiye’nin üçüncü büyük üniversitesi olduğunu söyledi . Amaçlarının en iyi eğitimi veren bir üniversite olmak olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr.Komsuoğlu,”Üniversite-Sanayi İşbirliğinde güven çok önemlidir. Öncelikle sanayi ile işbirliğini biz üniversite olarak istiyoruz. Onun için biz sürekli çağrımızı gelin birlikte işbirliği yapalım diyoruz. Bizler Kocaeli Üniversitesi olarak şu anda çok iyi noktadayız. Bunu değerlendirelim” diyerek, Kocaeli Üniversitesi hakkında sunum yaptı.

Toplantıda daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, gerçekleştirdiği sunum’un ardından OSB’ler için yapılması gereken “Bölgesel Düzeyde Acil Durumlar için ortak Müdahale” konusunda karşılıklı görüşler dikkate alındı.

Toplantının son bölümünde ise OSB’lerde kurulması planlanan “Termik Santral “ Projesindeki gelişmeler görüşüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817