KTO Yönetim Kurulundan Yasal Düzenleme Talebi

Bu kapsamda son yapılan yönetim kurulu toplantısında önemli bir konuya dikkat çeken yönetim kurulu üyeleri deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ilgili yasal düzenleme talebinde bulunarak basın açıklamasında bulundu.

Basın Açıklamasında bulunan yönetim kurulu üyeleri şu ifadelere yer verdi:

‘’Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrası ülkemizdeki tüm yurttaşlarımız gibi esnaf, tüccar ve sanayicinin de ne kadar fadakarca bölgeye katkı sunmak adına tüm imkânlarını kullandığına bütün dünya ülkeleri ve halkları hayranlık içerisinde şahitlik etmiştir.

Yapılan ayni ve nakdi yardımların olabildiğince artırılması adına maliye bakanlığı nakit yardımların AFAD Başkanlığınca ilan edilen hesaplara yapılması şartı ile yardımların tamamının gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim yapılacağına dair yasal düzenleme yapmıştır.

Fakat gelinen durum itibariyle, yapılan ayni yardımların gelir ve kurumlar vergisinden indirim yapılabilmesi için bölgeye sevk edilmiş olan ayni yardımların bölgede bulunan AFAD sorumlularınca teslim alındığını gösterir teslim-tesellüm fişi gerektiğine dair Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından İl başkanlıklarına tebliğ yapıldığına dair duyumlarımız olmuştur.

Depremin ilk günlerinden itibaren bölgeye yapılan yardım sevkiyatlarını düşündüğümüzde, böyle bir organizasyonun yapılabileceğini öngörmek bölgeye o günlerde giden herkes tarafından mümkün olmayacağına şahitlik edilmiştir. 

Buna rağmen Gelir İdaresinin bölgeye sevk edilmiş olan ayni yardımların bölgede bulunan AFAD sorumlularınca teslim alındığını gösterir teslim-tesellüm fişi gerektiğine dair görüşünün olması daha önceden yapılmış yâda şimdiden sonra yapılacak ayni yardımlar için işverenlerimiz önümüzdeki dönemlerde sıkıntıya sokabileceğini aynı zamanda da önümüzdeki yardımlar konusunda çekinceler oluşturabileceğini öngörmekteyiz.

İlgili kurum ve kuruluşların bir an önce konuyu bölgenin fiili durumunu da dikkate alarak yasal olarak düzenlemesini talep ediyoruz’ ’dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817