banner2779
banner2752
banner2750

Makedonya'nın kapısı Türk yatırımcılara açık
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Makedonya Devlet Bakanı Furkam Chakov, Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ve beraberlerindeki heyeti makamında ağırladı.

 

"KOCAELİLİ YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ"

Ziyarette Bakan Chakov, Makedonya'nın Kocaelili yatırımcıları beklediğini vurguladı. Makedon Bakan Chakov ve Büyükelçi Taskovski'nin ziyaretinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ile AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış da hazır bulundu.

 

TARİHİ VE KÜLTÜREL BAĞLAR VAR

Chakov, Makedonya ve Türkiye ilişkilerinde herhangi bir sorunun olmadığını, her iki ülkenin tarihi ve kültürel ortaklıklarının çok olmasından kaynaklı bir kardeşliklerinin olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Chakov, Türkiye'de üç gün sürecek olan resmi temaslarında Eskişehir, Ankara, Mersin gibi farklı şehirlere gideceklerini, ziyaretlerine Kocaeli'den başlamak istediklerini, burada hali hazırda mevcut olan ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

 

BAKAN ANKARA'DAN MEZUN

Üniversite eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi'nde alan Makedonya Devlet Bakanı Furkam Chakov, iki ülke arasındaki kültür ve tarih birliğine değinirken, Türkiye'de okumuş olmanın kendisine çok avantaj sağladığını söyledi.

 

MAKEDONYA, TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR

Makedon Devlet Bakanı Chakov, Türk iş adamlarının çeşitli sektörlerde Makedonya'da yatırım yaptıklarını, ancak bu yatırımları arttırmak istediklerini belirtti. Makedonya'nın yatırım için çok elverişli bir ülke olduğunu ve Türk yatırımcılara kapılarının açık olduğunu ifade etti.

 

İYİ BİR FIRSAT

Bakan Chakov, bir ay sonra Türkiye'de gerçekleştirilecek iş forumu için Makedonya Başbakanı'nın buraya geleceğini, bu iş forumunun iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesi için çok iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.  İki ülke arasında yerel düzeydeki ilişkilerin geliştirilmesinin de önemine vurgu yapan konuk Bakan, belediyeler arasında ikili işbirliklerinin geliştirilebileceğini söyledi.

 

DÜNYA KÜÇÜK BİR KÖY

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise dünyanın küçük bir köy olduğunu, bu sebeple birbirimize daha da yakın olduğumuzu söyledi. Bu küçük köyde ekonomik, ticari, kültürel ilişkilerin her zaman olduğundan daha yakın olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Siyasi istikrarın olduğu ülkelerde bu ilişkiler kendiliğinden gelişmekte" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751