banner2779
banner2752
banner2750

MECLİS TOPLANTISININ İKİNCİ OTURUMU YAPILDI
 İzmit Belediyesi Meclisi toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın başkanlığında yapıldı.

Başkan Doğan, gündem maddelerine geçilmeden önce İstanbul’daki asansör kazasında hayatlarını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Doğan, konuşmasında denetimlerin önemine değinerek”  İstanbul’daki facia bu konularda daha dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye’de ilk kez  asansör denetimlerine başlatan bir belediyeyiz. 2 yıl önce başlattığımız denetimler yüzünden  bayağı eleştirilmiştik. Bu konuda oldukça katı olalım dedik. Tepkilere rağmen taviz vermedik. Bu tür olaylar  denetimin önemini ortaya koymaktadır. Dünyanın parasını verseniz  giden canları  geri getiremeyiz. Denetim konusunda daha da ciddi ve titizlik içinde olmalıyız” dedi.

 

BAŞKANDAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

 

Meclis toplantısında 2015-2019 yıllarını kapsayan 5 yıllık Stratejik Plan ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporu oy birliği ile  kabul edildi.

Doğan stratejik plan ile ilgili  olarak” meclis üyelerimize, stratejik plana samimi yaklaşımları için teşekkür ederim. Stratejik planı hep birlikte uygulayacağız. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Güzel işlere birlikte imza atacağız” şeklinde konuştu.

 

BİSİKLET KENTİ İZMİT

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, toplantıda bisiklet konusundaki görüşlerini de dile getirdi. Doğan konuyla ilgili şunları söyledi: “İzmit’te 5 yıl önce bisikletin b si  bilinmiyordu. Bisiklet şehri olmak kolay değil. Bu konuda önemli bir yere geldik. 5 yıl sonra çok daha iyi noktada olacağız. Bisikletin ilk önce eğitim kısmından başladık. Onbinlerce kişiye bisiklet kullanmayı öğrettik. Kentin dört bir yanına bisiklet park yeri yapıldı. Halen kentimizde 17 kilometre bisiklet yolu bulunuyor.  Bisiklet konusunda sadece bize değil sürücülere, yayalara da önemli görev düşüyor. Özellikle sürücüler bisiklet kullananlara saygı göstermeli. Avrupa’daki duyarlılığın bizde de olması gerekir.”

İzmit Belediye meclisinin bir sonraki toplantısının 1 Ekim Çarşamba saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751