banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

MİLYONLARCA KİŞİNİN GÖZÜ BU TOPLANTIDA
 Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni  için süreç başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yarın toplanacak. AK Parti'nin 1 Kasım seçimi öncesi açıkladığı 'asgari ücreti bin 300 liraya yükseltme' vaadi nedeniyle bu yılki görüşmelerin önceki yıllardan farklı, kısa sürede uzlaşmayla neticelenmesi bekleniyor. Önceki yıllarda 4 veya 5 toplantının ardından belirlenen asgari ücret rakamının, bu yıl 1-2 toplantının ardından açıklanabileceği öngörülüyor. 

15 KİŞİLİK HEYET 
Yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğu ile karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın, çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor. Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt bin 273 lira 50 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin Ocak'ta net bin 300 lira olmasıyla, bekar bir asgari ücretlinin geliri 300 lira artacak. Asgari ücret artışı, işsizlik maaşını ve asgari geçim indirimini de yükseltecek.

İŞVEREN DESTEKLENECEK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, asgari ücret artışının tüm yükünün işverene bırakılmış olsa dahi vergi öncesi kârlılığın yüzde 4.5'ten yüzde 3.5'in altına düşmediğini belirterek, "Hükümet olarak biz işvereni yalnız bırakmamaya, özellikle rekabette zorlanan sektörlerdeki işverenin üzerindeki yükün bir kısmını almaya gayret edeceğiz" dedi.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826