banner2779
banner2752
banner2750

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİREN MÜJDELİ HABER
 Hükümet, 657 sayılı Devlet ları Kanunu'nu değiştirmek için kolları sıvadı. 1965 yılında çıkarılan ve memurların çalışmalarını düzenleyen yasa bugüne kadar yüzlerce kez değişmesine rağmen ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi. Yapılacak değişikliklepek çok reform da gerçekleşecekMemur-işçi ayrımı kalkacak, başarı ödüllendirilecek, suç işleyenlerin memurluktan çıkarılması kolaylaştırılacak. Yeni Yüzyıl'ın haberine göre, üzerinde çalışılan taslak metindeki bazı başlıklar şöyle; 

EŞİT ÜCRET SİSTEMİ 
* Memurların çalışmalarını değerlendiren ödül yönetmeliği yeniden düzenlenecek. 
Öğretmenlikte performans artırılması ön plana çıkarılacak. Öğretmenlerin 3 aylık yaz tatilleri daha dolu ve planlı bir şekilde kullanılacak. 
İş tanımı yeniden yapılacak. Başarı da başarısızlık da karşılığını alacak. 
Performans, özlük haklarının belirlenmesinde, yükselmede daha etkili olacak. 
Kamu işçisi ve kamu çalışanlarının aynı statüde olması sağlanacak. Kamu işçisi ve kamu çalışanının ücret farklılıklarının ortadan kaldırılmasına özen gösterilecek. 
*
 Suç işleyenlerin devlet memurluğundan çıkarılması kolaylaştırılacak. 
Devlet memurunu sadece üst düzey imza yetkisi olanlar temsil edebilecek, bunların sayısı da çok az olacak. Bu görevlilerin grev hakkı olmayacak. Devlet hakem kurulu bu kişilerin iyi düzeydeki ücretini belirleyecek.


kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751