Minare Var Cami Yok

Yaklaşık 10 ay önce başlayan inşaat iddialara göre kalıpların düz olmaması nedeniyle yarım kaldı. İnşaatın tamamlanmaması üzerine de minare ortada kaldı, köylüler bayram namazlarını bitişikte ki binanın salonunda kılmak zorunda kaldılar.

Körfez Sipahiler Mahallesi Korucuköy Mevkii olarak geçen ve 30 hanenin yaşadığı yerleşim alanına, bir başka köyden sökülen prefabrik camii inşa edildi. Bir süre prefabrik camide ibadet yapan köylülere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de minare yaptı ve ezanlar buradan okunmaya başladı.

Daha sonra köylülerin isteği ile prefabrik cami yerine yeni bir betonarme cami sözü verildi ve belediye tarafından eski yapı kaldırıldı. Yaklaşık 10 ay önce belediye tarafından yapımına başlanan caminin temeli atıldı, ilk katın betonları ve kiriş temelleri yapıldı ama sonrasında çalışmalar yarım kaldı. Köy halkının söylemine göre perde beton ve kirişler yapılırken kalıp yamuk olunca inşaat bırakıldı. Yaklaşık 10 aydır cami inşaatı tamamlanmayı beklerken yapılan minare ve Musalla Taşı’da ortada kaldı.

Köy sakinlerinden İsmail Kabadayıoğlu ve Murat Tezel, cemaatin namazlarını diğer bağlı mahalle camilerinde kıldıklarını, yaşlı ve hasta olan insanlar için de bunun zor olduğunu söylediler. İsmail Kabadayıoğlu en son Ramazan Bayramı namazı kıldıktan sonra eski caminin yıkıldığını, Kurban Bayramı’nı ise bitişikte ki binanın salonunda kıldıklarını söyledi. Camisiz minare ve musalla taşı köye yabancı olanlar tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, köy halkı bir an önce camilerine kavuşmak istediklerini söylüyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817