Miniklere Kuran sertifikası
 İlimizde her mahallede binlerce çocuğun Kuran öğrenmesini sağlayan yaz Kuran Kurslarında dönem sonuna gelindi. İzmit İlçe Müftülüğü Rahmet Camii Yaz Kuran Kursunda ders gören 4-18 yaş öğrenciler sertifikalarını aldı. Derslerinde başarılı olan minik öğrencilere hediye takdim edildi.


MİNİKLERE KURAN SERTİFİKASI

Rahmet Camii’nde düzenlenen kapanış programına öğrenciler Kuran tilaveti ve ilahi okudu. Sonrasında sertifika programı düzenlendi. Programı izlemeye Kuran Kursunda ders alan öğrencilerin velileri katıldı. Öğrencilerin hazırladığı kapanış programında Kurs öğreticilerinden Hatice Çökren, Nursel Akbaş, Şahsenem Köroğlu, Melike Çolak, Sibel Pınar, Hayriye Dursun ve Serap Aytekin programda görev aldı.


GÜZEL AHLAKLA KATKI

Öğrenciler yaz başından bu yana Elif-ba’dan başlayıp kuran okumayı öğrendi. Güzel ve Tecvitle okumaya başlayan öğrenciler Kuran-ı Kerim-i baştan sona okuyarak dönem boyunca hatim etmeye çalıştı. Derler de çocuklara Kuran öğreten Kurs hocaları ise küçük yaşta öğretilen Kur'an ı Kerim’in, çocukların güzel ahlakla yetişmesine katkı sunduğunu belirtti.


125 ÖĞRENCİ KUR’AN OKUMAYA GEÇTİ

Kursun eğitime başladığı 23 Haziran 2014 tarihinden bu yana Merkez Rahmet Camii Hüma Hatun Kız Kuran Kursu bünyesinde devam eden Yaz Kur’an Kursunda 246 öğrenciden 125’i Kur’an okumaya geçti. Kurslar Kışın 16 yaş üstüne, yazın ise 4-18 yaş arasına verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817