Naim Karaman hoca vefat etti

Yaptığı ilmi çalışmalar ile yakından tanınan Naim Karaman hoca vefat etti. Gebze Tavşanlı Köyünde bulunan Akşemsettin Villalarında bu sabaha karşı hayata gözlerini yuman Naim Karaman’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu. 73 yaşında vefat eden Naim Karaman, birçok ilmi çalışmalara da imza atmıştı.

Kendini mesleğine adayan Karaman, “Aydınımızın İrtica Rüyası’, Hz. Akşemsettin ( Tek Başına Bir Üniversite ), İslâm Cemaati Düşüncesinin Anatomisi, Dünya İslâm Cemaati ve Küreselleşme Boyutu, Sülüklerin Sırrı ( 11 Eylül Vurgunundan İslâmî Teröre ), İslâm'ın Girişimci Kültürü, İslâm'ın Girişimci Kültürü Ekonomik Krizlere Karşı,” adlı kitaplar yazdı.

İstanbul Din Görevlileri Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunan, Naim Karaman’ın cenazesi yarın (7 Ağustos Perşembe)  Gebze Tavşanlı Köyünde bulunan Akşemsettin Camiinde öğle namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından Gebze Tavşanlı Köyünde bulunan aile mezarlığında toprağa verilecek.

NAİM KARAMAN KİMDİR

1941 yılında Kastamonu, Devrekâni, Kadıoğlu Köyü'nde doğdu. İlk hocası, bildiklerinin çoğunu kendisine borçlu olduğu babası İsmail Efendi'dir. Dokuz yaşında hafız oldu. Erken dönemde hafız olmasında; Osmanlıca, Arapça ve yeni harflerle okuma-yazma öğrenmesinde babasının büyük gayretleri oldu. İlköğretime doğrudan üçüncü sınıftan başladı. İlkokula devam ederken, babasının gözetiminde hem hıfzımı sağlamlaştırdı hem İnşa (Osmanlıca çeşitli yazıları İmla ve Okuma Dersi) okudu hem de köyündeki rahmetli Molla Recep Efendi'den Arapça başlangıç derslerini aldı.       

11 yaşında İstanbul'a gelerek İmam Hatip Okulu'na kayıt yaptırdı. Yedi sene devam eden tahsil döneminde ardından İmam Hatip Okulunu bitirenler, doğrudan üniversiteye giremedikleri için, dışarıdan lise imtihanlarını vererek İstanbul Hukuk Fakültesi'ne girdi. Fakülteye girmeden önce Yd. Sb. Öğretmen olarak askerliğini yaptı. Askerlikten dönüşte Sarıyer Çarşı Camii'ne imam olarak tayin edildi, bir yandan da Hukuk Fakültesi'ne devam etti. İki sene görev yaptıktan sonra, rahmetli Mustafa Çerçi Hoca Efendi ile becayiş yaparak Beyoğlu Galata'daki Arap Camii Başimamlığı'na tayin edildi. 1967 yılında İst. Merkez Vaizi olarak görevlendirildi. Hukuk Fakültesi'ni bitirip avukatlık stajını da yaptıktan sonra vaizlik görevine devam etme kararı aldı. 2000 yılına kadar vaizlik görevine devam etti. 2000 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. Hizmetin fiilî emekliliği olmadığı için son günlere kadar irşada ve vaizliğe devam etti. Bu süre içinde bir çok ilmi çalışmalara da imza attı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817