Özel eğitimli köpek Alf'in tayini Kocaeli’ye çıktı
 Hatay’ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Büro Amirliği'nde görev yapan özel eğitimli köpek Alf, eğitmeni Gazi Erdem Öndaş ile birlikte Kocaeli'ye atandı.

Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde çay ve tütüne karşı aldığı zorlu eğitimin ardından 2010 yılının sonlarına doğru eğitmeni Gazi Erdem Öndaş ile birlikte Reyhanlı İlçesi'ne atanan 5 yaşındaki Alman kurdu Alf, görev süresince başarılı operasyonlarda yeraldı. Aldığı eğitimle araçlarda yapılmış özel bölmelere ve eşyaların arasına gizlenmiş çay ve sigaraları 3 dakika gibi kısa bir sürede bulan Alf, ilk işinde piyasa değeri yaklaşık 2,5 milyon TL olan 515 bin paket kaçak sigaranın yakalanmasını sağladı.

ARTIK BİZİM GÜMRÜKTE

Eğitmeniyle uyumlu çalışan Alf, çay ve sigaraya karşı hassaslığını kaybetmemesi için düzenli olarak eğitimlerine de devam etti. Kısa sürede Cilvegözü Sınır Kapısı çalışanlarının da maskotu olan Alf, görev süresince çay ve sigara kaçakçılarının korkulu rüyası haline geldi. 4 yıllık görev süresini dolduran Alf, eğitmeni Gazi Erdem Öndaş ile birlikte Kocaeli'ndeki Doğu Marmara Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne atandı. Tayini çıkan Alf, kendisi için özel yapılan kafesine konularak eğitmeniyle birlikte uçakla Hatay'dan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817