banner2779
banner2752
banner2750

Polisiz dediler bilezikleri çaldılar!
  Yeşilova Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet ile Hanife Özbay çifti, kendilerine telefonla ulaşan bir dolandırıcılık çetesinin oyununa fena kandı. İddialara göre sabah saatlerinde Mehmet Özbay’ı telefon ile arayan çete üyelerinden biri kendini polis olarak tanıttı. Özbay’da duyduğu haberlerden edindiği bilgilere göre telefondaki şahsa “senin polis olduğunu nerden bileceğim” diyerek yanıt verdi. Dolandırıcı bu soru üzerine hemen hünerlerini sergilemeye kafa karıştıran ve korkutan konuşmalar yaptı. Mehmet Özbay telefondaki şahısın söylediğine inandı.


Kendilerinin polis olduğuna inandıran çete üyesi Özbay’a bir süredir takip ettikleri çetenin sahte evrak ve belgeler ile eşini 170 bin TL borçlandırdığını, takipte sona geldiklerini ve çeteyi çökerteceklerini söyleyerek kendilerinin bu konuda yardım etmesi gerektiğine inandırdı. Daha sonra Mehmet Özbay ile eşi Hanife Özbay’ı telekonferans yöntemi ile görüştüren çete üyeleri Özbay ailesinin güvenini kazandı. Mehmet Özbay telefonda görüştüğü eşine “polis arkadaşlara yardımcı ol” dedi.

Çete üyelerinin kandırdığı çift söylenenleri harfiyen yapmaya başladı. Hanife Özbay’ı telefonda konuşturarak evden çıkmasını sağlayan çete üyeleri telefonu kapattırmadan talimat vermeyi sürdürdü. Bu sırada Mehmet Özbay konuşmadan çıkarıldı. Biraz düşündükten sonra dolandırıldıklarını fark eden Mehmet Özbay hemen eşini aradı. Ancak çete üyeleri irtibatta olduğu için ulaşamadı. Bunun üzerinde Özbay hemen polisi arayarak başından geçenleri anlattı.

Bu sırada Hanife Özbay telefondan gelen talimatlar ile hareket etömeye devam etti. Evden çıkarak Yeşilova Mahallesi Özbay Sokak üzerinde telefonda görüştükleri çete üyelerinden biriyle buluştu. Üzerinde bulunan 3 bin TL
değerindeki burma bileziği verdi. Bileziği alan çete üyesi hemen olay yerinden koşarak kayıplara karıştı. Polis Hanife Özbay’ı bulduğunda dolandırıldığını anlayan kadın gözyaşları içinde kaldı. Çift Bekirpaşa Polis Merkezine giderek şikâyetçi oldu. Polis ekipleri şimdi olayı gerçekleştiren şahısları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751