RİZE HEYETİ, BİLİM MERKEZİ’NE HAYRAN KALDI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası restore edilerek yaptırılan Kocaeli Bilim Merkezi, Recep Tayyip Üniversitesi Rektörü,  Rize Belediye Başkanı, Rize Ticaret Sanayi Odası (RTSO) Başkanı, yönetim kurulu ve meclis üyelerini ağırladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ’ın eşlik ettiği ziyarette misafirler, Kocaeli Bilim Merkezi hakkında detaylı bilgi aldı.

 

DÜZENEKLERİ İNCELEDİLER

Kocaeli’nin tanıtımı ve karşılıklı işbirliği için Kocaeli Ticaret Odası’nın davetlisi olarak ilimize gelen Rize heyeti, Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki düzeneklere hayran kaldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu misafirleri karşılayarak, Bilim Merkezi hakkında bilgi verdi. Ardından galerileri gezen heyet, tek tek düzenekleri inceledi.

 

KOCAELİ BİLİM MERKEZİ BÜYÜK BİR FIRSAT

Heyet, Kocaeli Bilim Merkezi’nin yaşayarak, dokunarak ve deneyerek öğrenebilmek için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan çalışmaların geleceğin bilim insanlarının yetişmesinde büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden heyet, başka illerde de böyle merkezlerin açılmasını temenni ettiklerini söyledi.

 

OKUMUŞ EŞLİK ETTİ

Bilim Merkezi’ne gerçekleşen ziyarete RTE Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTSO Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, RTE Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er, Meclis Başkan Yardımcısı Tahir Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Genel Sekreter Gafur Karali, Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Cevdet Akmehmet, Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz  ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, KOTO Başkanı Murat Özdağ, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz misafirlere eşlik etti. Heyette bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı ise bir cenazeye katıldığı için Kocaeli Bilim Merkezi ziyaretinde bulunamadı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817