Sapanca'dan alınan su azaltıldı
 Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, kuraklığa karşı aldığı önlemler kapsamında membaa ve kaynak suları ile yer altı sularını koordineli olarak devreye alarak Sapanca Gölü'nden su alımını 3 pompadan 2 pompaya indirdi.

İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı, Sapanca Gölü, Namazgah Barajı ile Kocaeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. Bölgede etkili olan kuraklığa karşı bir dizi önlem alan İSU, 3 ay gibi kısa sürede 82,5 milyon TL yatırım yaparak yer altı suyu temini için 86 adet yeni derin kuyu açtı; yüzlerce km uzunluğunda içmesuyu dağıtım hattı ile dere ve kaynak sularını arıtmak için de 4 adet içmesuyu arıtma tesisi inşa etti. Kurum, belirlediği program kapsamında kaynak suları ile yer altı sularını bir bir devreye aldı. Bugün itibariyle İzmit Ovası'ndaki; Kartepe Arslanbey, Suadiye ve Maşukiye, Başiskele Kullar, Derince ile Gölcük ilçelerinde açılan derin kuyular ile Gölcük Avidere, Kartepe Balaban ve Gebze Duraklı kaynak sularından elde edilen 84 bin m3 ham su arıtma tesislerinde arıtılarak şebekeye verildi.

2 POMPAYA İNDİRİLDİ

Dere, kaynak ve yer altı sularının devreye alınması ile birlikte Sapanca Gölü terfi merkezinden 3 pompa ile temin edilen su 2 pompaya indirildi. Böylelikle her gün 163 bin m3 olarak Sapanca Gölü'nden alınan ham su bugün itibariyle 120 bin m3'e düşürüldü. Yuvacık Barajı'nda 25 milyon 880 bin metreküp ve Namazgah Barajı'nda ise 9 milyon 540 bin metreküp su bulunuyor. Suyun kalitesinden taviz vermeyen İSU Genel Müdürlüğü, bugün itibariyle şehre ortalama 370 bin m3 arıtılmış içmesuyu verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817