Suriyeli akademisyenden Arapça öğreniyorlar
 Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak katılım sağladığı, gençlerin ve sivil vatandaşların da faydalandığı akademik düzeyde eğitimler, alanında uzman akademisyenler tarafından verilmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı akademik okullarda yabancı dil eğitimleri olarak YDS hazırlık, İngilizce ve Arapça dersleri veriliyor. Suriyeli akademisyen Mahmut El Mısri'nin verdiği Arapça derslerinde katılımcılar, ana dili Arapça olan bir eğitimciden bu dili öğrenmenin çok iyi olduğunu belirtiyorlar.

 

"ARAPÇA MEDENİYET DİLİDİR"

Arapça'nın bir medeniyet dili olduğunun altını çizen Kocaeli üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Enes Çetin, "Arapça köklü bir dildir, dünyada yaygın kullanılan bir olması sebebiyle de öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. İleride meslek hayatımda bana ayrıcalık sağlayacağını bildiğim için bu dili öğrenmek istiyorum. Buradaki eğitimcimizin ana dili Arapça olmasının da daha iyi öğrenmemize etkisi büyük oluyor" şeklinde konuştu.

  

"AKADEMİK DÜZEYDE ÜCRETSİZ KURSLAR"

Akademik okullarda Arapça eğitimi almaya başlayan Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Enes Çalıkoğlu, "Kutsal kitabımız olan Kur'anı Kerim'i anlamak için Arapça öğrenmek istiyordum. Ayrıca yurt dışında kariyer yapmayı düşündüğüm için İngilizce'nin yanında Arapça'yı da öğrenmem gerektiğini biliyordum. Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz Akademik Okullarına başvurdum ve devam ediyorum" dedi. Üniversitedeki eğitimlerde sosyal alana yönelik faaliyetlerin bulunmadığını belirten Çalıkoğlu, "Akademik Okullarda farklı branşlarda eğitimler var. Bu eğitimlerin üniversite öğrencilerine çok faydası olacağını düşünüyorum" dedi.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817