banner2779
banner2752
banner2750

Taksi ulaşımına TGYS hizmeti geliyor
 Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, taksi hizmetinin kaliteli ve güvenli sunumunu sağlamak için Taksi Güvenlik ve Yönlendirme Sistemi'ni geliştirdi

 

Taksi ulaşımına TGYS hizmeti geliyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, projelerine bir yenisini eklemek, vatandaşlarımızın ve taksi hizmeti sunan esnafımızın memnuniyetini, taşıma hizmetlerinin kalitesini arttırmak için Taksi Güvenlik ve Yönlendirme Sistemi(TGYS) çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili Toplu Taşıma Dairesi bünyesinde UKOME ve İş&Süreç Geliştirme Birimi tarafından, Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı'na, ilçe durak temsilcilerine ve ilçe oda başkanlarına bir sunum yapıldı.

 

TAKSİ GÜVENLİK VE YÖNLENDİRME SİSTEMİ

Taksi Güvenlik ve Yönlendirme Sistemi(TGYS) projesinin amacı sisteme tanımlı bir çağrı merkezi aracılığı ile müşterilerden alınan taksi taleplerini donanım ve yazılımlar bütünü ile en yakın konumda bulunan boş taksilere yönlendirmek olarak ifade ediliyor. Proje kapsamında sistem; çağrıyı kabul eden taksinin plaka ve sürücü bilgilerini müşteriye bildirerek, taksiyi müşteri adresine hızlıca yönlendiriyor.

 

TEK MERKEZDEN YÖNETİM

Taksi sürücüsüne sürekli ve düzenli müşteri yönlendirerek boş olduğu anlarda ek kazanç sağlaması, aracının sürekli takip altında olması ile güvende olması taksiciler açısından bir avantaj olarak gösteriliyor. Taksi müşterisi açısından ise taksi kullanımlarında tek bir merkez ile iletişime geçip taksi talebinde bulunarak, plakası ve sürücüsü bilinen araçları kullanabilmesi güven ve hizmet kalitesi açısından önem taşıyor.

 

SİSTEMİN AVANTAJLARI

TGYS'nin avantajları şöyle; Taksi  taleplerini  tek  merkezden  yönetim, sürekli  7x24  müşteri  hizmetinin  verilebilmesi, her  işlem  kayıt  altında  olacağı  için  üst  düzeyde  güvenlik, araç  konumlarının  internet  ortamında  anında  izlenmesi, araç  hareketlerinin  geriye  dönük  olarak  izlenebilmesi  ve  raporlanabilmesi,  taksimetre  raporları, alarm  butonu  ile  acil  durum  sinyallerinin  merkeze  gönderilmesi  sayesinde  anında  müdahale  imkanı, Handsfree  (Sesli  Görüşme)  kiti  ile  sürücünün  merkezle  iletişime  girebilmesi , ayrıca  acil  durumlarda  araç  içinin  merkezden  dinlenmesi, aracın  konumunu  anlık  olarak,  adres  bilgisi  ile  harita  üzerinde  gösterebilmesi, merkez  ile  mesajlaşabilmesi,  gelen  talep  bilgilerini ekranda  gösterebilmesi,  dokunmatik  özelliği  ile  cevap  verebilme  imkanı, yolcu  biniş  ve  iniş  bilgilerinin  takip  edilmesi, taksilerin  anlık ve geçmişe  yönelik  durumları  ile konumlarının merkez  tarafından saklanması ve her  zaman sorgulanabilir, rapor alınabilir olması.

 

ÜST DÜZEY YOLCU MEMNUNİYETİ

Sistemin amacı ise şöyle ifade ediliyor; Yolcu  memnuniyetini  arttırmak, sürüş  güvenliğini  arttırmak, şoför  ve yolcu  güvenliğini  sağlamak, araç  kapasite  kullanımını  arttırmak ve hizmet  kalitesini  arttırmak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751