Ülkücü Şehit, Körfez’de Anılacak

TÖREN ÇARŞAMBA GÜNÜ

Bu kapsamda MHP ve ülkücü camianın önem verdiği isimlerden biri olan ve 23 Haziran 1979 tarihinde ilimizde öldürülen ve “ülkücü şehit” olarak kabul edilen Celil Şaştım, vefatının 42. yıl dönümünde anılacak. MHP teşkilatlarının il ve ilçeler düzeyince büyük ilgi göstermesinin beklendiği anma töreni 16 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’de Şaştım’ın Körfez Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenecek.

CELİL ŞAŞTIM KİMDİR?

Türk-İslam Ülküsünün genç savunucularından olan Celil Şaştım, özellikle komünist emperyalizmin yerli iş birlikçisi olan devrimci solcu-komünistlerle amansız mücadelenin içindendi. 23 Haziran 1979 tarihinde Yarımca’da 4 arkadaş ellerinde fırça, kireç ve boya ile duvar dibinde iken yanlarına yaklaşan, POL-DER üyesi olduğu ve olay gecesi sarhoş olduğu ileri sürülen öğrenilen bekçi, duvara yazı yazmak isteyen Celil Şaştım’ı sırtından ve kalbinden vurdu. Ağır yaralanan ve hastaneye götürülmek istenen Şaştım, yolda hayatını kaybetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817