Üzülmez, “Vatandaşa sunulan hizmet hızını arşiv sağlar”
  Sahip olduğu değerler ve fiziki yapısı ile bir çekim merkezi olan Kartepe İlçesi’nde, Kartepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün işlerini kolaylaştırması adına arşiv sayısallaştırılıyor. Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de önem verdiği arşiv projesi ile vatandaşa sunulan hizmet hızını artırmak hedefleniyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yönetim modeli çerçevesinde vatandaşa sunulan hizmet kalitesi ve hızı ayrı bir önem taşıyor. Artan nüfusla orantılı imari konularda ihtiyaç duyulan evrak ve projelere ulaşımı sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü yeni bir arşiv projesini hayata geçirdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün yoğun iş potansiyeline cevap verecek arşiv bilgilerine ulaşımı sağlayacak, işlerin süresini kısaltacak, kapatılan 10 belde belediyesinin bütün bilgi dosyalarına ulaşımı sağlayacak düzenleme çerçevesinde 9 bin imar dosyası tek tek incelenerek tasnif edilmekte ve digital ortama aktarılmakta.

Yıl sonuna kadar tamamlanması hedefiyle hizmet alımı ile gerçekleştirilen İmar Müdürlüğü Arşiv sayısallaştırma projesini Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de yakından takip ediyor. Düzenli bir arşiv sistemi oluşturulurken, dosyadaki evrak tahribatı ile gereksiz evrak saklanmasının da engelleneceği sayısallaştırma projesi ile ilgili müdürlüklere gelen taleplerin kısa sürede çözüme kavuşturulması sağlanacak. Projede gelinen noktayı yerinde görmek için arşivde inceleme yapan Başkan Üzülmez’e, Bilgi İşlem Müdürü Kerim Kandaz bilgi aktarımında bulundu. Sorunsuz bir çalışma sergilendiğini gözlemleyen Başkan Üzülmez de, “Vatandaşa sunulan hizmet hızını arttırması nedeniyle bu projeyi çok önemsiyorum. Arşiv, belediyenin gençliğini ve zindeliğini gösterir. Belediyenin tarihi bilgilerini elinde tutulup saklandığı ve gerektiğinde gün ışığına çıkartılan yer arşivlerdir. Arşiv bilgileri ve bilgi birikimleri vatandaşa hizmette önemli bir noktadır. Arşivin kolay ulaşılabilir olması vatandaşa sunulan hizmet hızında da çok önemli avantaj sağlar. Yapılan çalışma sonunda hedeflediğimiz hıza ve verimliliğe ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Kartepeli vatandaşların imar işlerinde ihtiyaç duydukları evrak ve projelere ulaşmalarını kolaylaştıracak sayısallaştırma projesi, Kartepe halkınca da takdir görmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817