YERLİ ARABA 2020’YE
 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Körfez’de düzenlenen, Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışmasında yerli otomobil üretimi ve alternatif enerji çalışmaları hakkında mesajlar verdi.

Tütünçiftlik Yarış Pisti’nde düzenlenen ve 1800 üniversiteli öğrencinin 91 takım halinde katıldığı yarışma güneş enerjili, elektrikli ve hidrojenli olmak üzere 3 ayrı dalda yapıldı. Yarışmada En iyi tasarım dalında Işık Üniversitesi, Uludağ ve Karabük Üniversitesi dallarında birinci oldular. Kurul Özel ödülünü Trakya , Yıldız Teknik ve Çukurova Üniversitesi aldı.

Yarışmada Performansta Güneş enerjili araçlarda Sakarya Üniversitesi birinci, İstanbul Üniversitesi ikinci, Trakya Üniversitesi üçüncü oldu.  Hidromobil Hidrojen  Enerjili araçlarda birinci İstanbul, ikinci Uludağ, üçüncü Kırıkkale Üniversitesi oldu. Elektromobil araçlarda da birinci İstanbul, ikinci Orta  Doğu, üçüncü Dokuz Eylül Üniversitesi oldu.

Bakan Fikri Işık, ödül töreni için geldiği alanda, yarışmaya katılan tüm okulların standlarını gezdi, bilgi aldı ve resim çektirdi.  Karabük Üniversitesi’nin  Nar adlı Hidrojenli aracıyla pist turu atarak çadırların çevresinde dolaşan Bakan Işık, pilotluk yaparak tören alanına kadar geldi. Daha sonra derecealan okul takımlarına madalya ve kupaları verildi. Törene, Bakan Işık ile birlikte Vali Ercan Topaça ve Tübitak yetkilileri de katıldı.

Mesajlar

Bakan Işık törenden sonra yaptığı açıklamada, güncel konu olan Başbakan seçiminin istişare edildiğini belirterek, ‘’Bu konudaki istşareler devam ediyor. Ülkemiz ve partimiz için en iyi seçimyapılarak açıklanacaktır’’ dedi.

Yerli otomobil 2020

Bakan Işık, yerli otomobil üretiminde içten yanmalı motorlarda trenin kaçtığını belirterek, ‘’Burada gençlerin heyecanını ve başarılarını, kısıtlı imkanlarla yapılanları gördükten sonra umutla ayrılıyorum. Bundan sonra teknolojiye ayak uydurup, fırsatı yakalayarak alternatif enerjili araçlarda seri üretim yapmalıyız. Keşke Devrim arabası devam etseydi de bu gün markamız olsaydı. 2020’ye kadar Türkiye yerli araba üretimine başlamış olacaktır. Bunda da görev gençlere düşecek, tasarım ve üretim, arge bu gençlerle yapılacaktır’’ dedi.

Bakan Işık, yapılmak istenen dönüşüm programının ülke için çok önemli olduğunu da hatırlatarak, ‘’Depremden sonra yapılan binalar tamamen deprem gerçeğiyle örtüşen binalardır. Depremden önceki binalarla devam etmek riskli. Toplumsal destek te sağlanırsa kentsel dönüşüm sağlılklı olarak tamamlanır. Bunu bir an önce hayata geçirmeliyiz’’ dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817