YUKARI HEREKE ŞARK BÖLGESİ
 Körfez’e bağlı Yukarı Hereke ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki okullarda görev yapan öğretmen ve memurlar zorunlu şark hizmeti yapmış sayılıyorlar.

Yanlış okumadınız, Güneydoğunun ya da Doğunun her hangi bir ili, ilçesi ya da köyü değil, Marmara Bölgesinde İstanbul İle Kocaeli arasında ve Körfez’in bir mahallesi konumunda olan Yukarı Hereke ve Cumhuriyet Mahallesi zorunlu hizmet kapsamında. Ulaşım güçlüğü ve kiraşık ev bulma zorluğu nedeniyle öğretmenler görev yapmak istemeyince, iki yıl önce alınan kararla  Güneydoğulu vatandaşların yoğun olduğu  Yukarı Hereke ve Cumhuriyet Mahallesi’nde ki,  tüm okullarda görev yapacak olan öğretmenler ve devlet memurları şark görevini yerine getirmiş oluyorlar.

Fazla bilinmeyen bu özelliği nedeniyle öğretmenlerin ve memurların zorunlu hizmet atamalarında kendilerine çıkmasını istedikleri Yukarı Hereke’de, mevcut 3 okul bulunuyor. Yaklaşık 8 bin nüfuslu Yukarı Hereke ve Cumhuriyet Mahallelerinde 2 bine yakın öğrenci öğrenim görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817