banner2779
banner2752
banner2750

Zafere atılan kulaçlar
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Açık Su Yüzme Yarışları'nın son etabı bugün  (30 Ağustos Cumartesi) yüzüldü. Büyükşehir Belediyesi'nin Mavi Bayraklı Altın Kemer Halk Plajı'nda gerçekleştirilen yarış, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ayrı bir coşku kattı. Yarışa katılan tüm yüzücüler Körfez sularında zafer kulaçları attı. Yarışta erkekler genel klasmanında Emre Öztürk, bayanlar genel klasmanında ise Bengisu Avcı birinci oldu.

YARIŞI İZLEDİLER

Yarışı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Özarslan, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirer, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Gençlik Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, KOSKEM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Türkiye Bosna – Hersek Türkleri Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, Yüzme Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Seyfi Kıvılcım ile çok sayıda vatandaş izledi.

102 YÜZÜCÜ KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın son etabı Karamürsel Altın Kemer Halk Plajı'nın bin metrelik zorlu parkurunda gerçekleştirildi. Yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı 102 yüzücü katıldı. Yarışta 62 erkek ve 40 bayan yüzücü kulaç attı.

 

ZORLU PARKUR VE RÜZGÂRA KARŞI

Yarış öncesinde tüm sporcular için parkurla ilgili bilgilendirme yapıldı. Protokol üyeleri tarafından verilen startın ardından yarış başladı. Yüzücüler zorlu parkur ve rüzgâra karşı muhteşem bir performans sergiledi.

ÜÇ ETABIN BİRİNCİSİNDEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Öte yandan erkekler genel klasmanında yarışı birinci bitiren Milli Yüzücü Emre Öztürk, Açık Su Yüzme Şampiyonası için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Aynı zamanda Kerpe ve Bayramoğlu etaplarının da birincisi olan Milli Yüzücü, Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman sporcuların yanında olmasının kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Büyükşehir Belediyesi yarışın 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle Karamürsel etabına ayrı bir önem verdi. Yarışa katılan tüm sporculara ve yarışı izlemeye gelen vatandaşlara üzerinde Türk Bayrağı olan tişörtler ve Türk Bayrakları dağıtıldı. Yarış öncesinde tişörtleri ve bayraklarıyla sahilde bir araya gelen vatandaşlar bayramı "Türkiye" sloganlarıyla kutladı.

FLYBOARD GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Ayrıca yarışa katılan vatandaşlar ve sporcular için muhteşem bir flyboard gösterisi düzenledi. Deniz suyunu güçlü motorlarla iterek su üzerinde kalmayı sağlayan sahillerin yeni eğlencesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

12 KATEGORİDE DÜZENLENDİ

Mavi Bayraklı Altın Kemer Halk Plajı'nda yapılan yarış Kerpe ve Bayramoolu etaplarında olduğu gibi 12 kategoride düzenlendi. Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katıldı. Bu 6 farklı yaş kategorisi kadın-erkek grupları olarak ayrı değerlendirileceğinden toplam 12 olarak belirlendi.

 

GÜVENLİĞE TİTİZ ÖNLEM

Yarış boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağladı. Yarış süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Zabıta ile Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler görev yaptı.. Yüzücülerin güvenliği ise; bot, cankurtaran dalgıç ve zodyaklar tarafından sağlandı.

 

MADALYALARINI ALDILAR

Tüm kategorilerde yarışların bitmesinin ardından ise madalya törenine geçildi. Dereceye giren yüzücüler altın, gümüş ve bronz madalyalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Tahir Büyükakın ve protokol üyelerinin elinden aldı. Derece giren sporculara madalya töreni sırasında defneyaprakları ve çiçeklerden yapılmış çelenkler takıldı. Ayrıca tüm kategorilerde kadın-erkek gruplarında birinci olanlara 400 TL, ikinci olanlara 300 TL, üçüncü olanlara ise 200 TL ödül verildi.

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Madalya törenin ardından ise Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, Genel Sekreter  Dr. Tahir Büyükakın ve Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'a Kocaeli Atık Su Yüzme Yarışı'ndaki katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

Yarışta dereceye girenlerin listesi daha sonra yayınlanacak. ​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751