banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ZEKALARININ FARKINA VARACAKLAR
Kocaeli Bilim Merkezi çocukların sahip oldukları zeka potansiyellerinin farkına varılmasının sağlanması, geliştirilmesi,  pratik düşünme ve yeterliliklerine uygun olarak yönlendirilmesi amacıyla farklı yaş guruplarına yönelik atölye çalışmalarını sürdürüyor.18 Aralık Cuma günü15.00-16.00 saatleri arasında 4-6 yaş arası çocuklar için “Zeka Oyunları” atölye çalışması yapılacak.

 

MOTİVASYONU ARTTIRIYOR

Pek çok okulda seçmeli ders olarak okutulan Akıl Oyunları, problemi sadece sayılar ve şekillerle değil gerçek hayat materyalleri kullanarak problemi başka bakış açısıyla çözmeyi amaçlıyor. Motivasyon ve istek duygusunu artırarak her aşamada farklı deneyimler kazandırıyor.

 

KENDİLERİNE UYGUN SEVİYEYİ SEÇEBİLECEKLER

Zeka Oyunları Atölyesi, 10’ar kişilik gruplar halinde iki seviyede yapılacak. Seviyeleri geçebilen çocuklar diğer seviyedeki oyunları seçerek her aşamada farklı oyunlarla karşılaşacak. Bir saat süren oyunlar ayda bir düzenli olarak değişecek ve çocuklar kendi seviyelerine uygun olanı seçebilecek. Bir çocuk düzenli olarak katılabileceği gibi her grupta yeni öğrenciler de olabilecek. Diğer çocuklarla yeni başlayanlar arasında rekabet duygusu olacağı için motivasyon yüksek olacak.

 

SANAL BAĞIMLILIKTAN KURTARACAK

Zeka Oyunları Atölyesi’nde amaç, günümüz sorunlarından biri olan dikkat bozuklukları, odaklanamama ve sanal dünya bağımlılığından çocukları uzaklaştırarak zekalarını ortaya çıkarma becerisi sağlamak. Çocuklar uzay yolu oyunu ile problem çözme ve dikkat yeteneği, mantık taşları oyunu ile akıl yürütme ve stratejik düşünme yeteneği, zooma oyunu ile akıl yürütebilme yeteneği kazanıyor. Akıl Oyunları çocuklara kendilerini keşfetme imkanı da sunuyor.

 

RANDEVU ALMAK GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen atölye çalışmasına katılmak için 0 262 325 75 59 No’lu telefondan randevu alınması gerekiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826