Kategoriler

Meydan

Sibel Gönül'e Uluslararası Ziyaretler

KADIN PARLAMENTERLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ


TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu (KEFEK) Başkanı, Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül ve Komisyon Üyeleri, dünyanın birçok farklı ülkesinden kadın parlamenterin oluşturduğu, Doğu Batı Enstitüsü (East West Institute) Çatışma Önleme Parlamenter Ağı, Türkiye’ye Afganistan, Pakistan, Lübnan ve diğer Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki kadın milletvekilleri ile ABD Kongre ve meclis üyelerini ağırladı.

KADIN PARLAMENTERLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Ziyaretçiler ve KEFEK üyeleri, toplantı salonunda ‘Kadın Parlamenterlerin güçlendirilmesi’ ile ilgili bir çalışma gerçekleştirildi. Doğu-Batı Enstitüsünün çalışmalarına ilişkin bilgi alan Gönül, KEFEK un proje ve faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.

Doğu-Batı Enstitüsünün ABD’de eyaletler arası bir yasama örgütü olarak kurulduğu ve hem eyalet düzeyinde hem de federal düzeyde kadınların etkinliğinin artırılması için çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren heyet üyeleri, örgütün kuruluşunun ardında uluslararası işbirlikleri kurulduğunu, pek çok ülkeden kadın milletvekillerinin katılımıyla örgütün dünya çapında güçlendiği belirttiler.

Heyet, kadınların hem yasama meclislerindeki sayılarının ve etkinliğinin artırılmasına çalışıldığını, aynı zamanda devletlerarası düzeyde yürütülen barış müzakerelerinde kadınların daha fazla rol oynaması yönünde baskı yapıldığından bahsettiler.

KADIN ORANINI ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Komisyon Başkanı, Kocaeli Milletvekili Gönül, kadınların siyasetteki katılımlarının ve etkinliklerinin artması için komisyon ve hükümet olarak çalıştıklarını, son on yılda Türkiye’deki kadın parlamenter oranının %4’ten % 14’e yükseldiğini ifade etti. Komisyonun yürüttüğü projelere de değinen Gönül, Birleşmiş Milletler ile yürütülen proje ile kadınların yerel ve ulusal düzeyde siyasi katılımı artırmak için çalıştıklarından bahsetti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
KARISIYLA KAVGA ETTİ, BALDIZINI BIÇAKLADI: MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ