Kategoriler

Meydan

Uyanık dolandırıcı yakalandı

Kocaeli Başiskele İlçesinde meydana gelen ilginç olaya, iş arkadaşlarına ait kredi kartlarını kullanarak alışveriş yapan şâhısı, anlındaki sivilce yakalattı

Edinilen bilgilere ve iddialara göre; Başiskele ilçesinde bulunan bir trafo fabrikasında 6 ay önce işe başlayan S.Ü.(22) isimli şahıs fabrikanın soyunma odasına girerek iş arkadaşlarının cüzdanlarında bulunan kredi kartlarının fotoğraflarını çekti. Bir kişinin de nüfus kâğıdını ve parasını çalan şahıs hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam etti. Fotoğraflarını çektiği kredi kartları ve nüfus cüzdanı bilgileri ile internet üzerinden ve çeşitli mağazalardan ayrı ayrı 4 Bin TL’lik alışveriş yapan S.Ü. isimli şahıs siparişlerini ikamet adresi yerine kargo şirketine teslim edilmesi talimatını verdi. Kendisine ait olmayan kredi kartlarıyla alışveriş yapan şahıs yakalanmamak için kendi ismini ve imzasını bile kullanmadı. Kredi kartı bilgileri çalınan işçilerden biri kartından harcama yapıldığını fark edince Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek şikâyetçi oldu. 

SİVİLCE YAKALATTI
Başiskele İlçe Asayiş ekipleri hemen harekete geçti. Kart ile alışveriş yapılan internet sitesiyle irtibata geçildi. Henüz teslimatı yapılmayan alışverişler iptal edildi. Kartların kullanıldığı bir alışveriş merkezine ait kameralara el koyan polis, yaptığı incelemelerde yüklü miktarda alışveriş yapan şâhısı gördü. Ancak kamera görüntüsü iyi olmadığı için kimliğini belirleyemedi. Olayın meydana geldiği fabrikanın işçilerini inceleyen polis, S.Ü isimli bir işçinin anlında bulunan sivilce nedeniyle tıbbı müdahale gördüğü ve raporlu olduğunu tespit edince, görüntüde olan ve anlında pansuman bandı bulunan şahısın aynı şahıs olduğunu belirledi. Şahıs derincedeki ikametinde yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Erol Başkan’dan Yeni Uygulama
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Tahtalı ve Ekibi Yeni Muhtarları Ziyaret Etti
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Söğüt’ün Makamı Boş Kalmıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Üniversite Öğrencilerine Bilimsel Destek Oluyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Erzurumlulardan Yeni Başkan Ömeroğlu’na Ziyaret
GÜNDEM
135 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Bir Sporcusu Daha Şampiyon Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir TSM Korosu’ndan Muhteşem Bahar Konseri
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Engelliler Haftasında Kervansaray’da Sinema Keyfi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Nezaket Ziyaretleri
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe'de Avıs 2024 Şampiyonası Sona Erdi