Kategoriler

Meydan

Anadolu İlleri büyüyor

OLAĞANÜSTÜ KATILIM

Son dönemde ilimizde başlatılan en büyük sosyal hareket olarak dikkat çeken Anadolu İlleri Derneği, son toplantısını Teona Otel’de gerçekleştirdi. 30 derneğin destek verdiği oluşumda hedef ise, Anadolu’yu tek vücut olarak temsil etmek olarak açıklandı

KOCAELİ Anadolu İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, büyümeye devam ediyor. İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının desteği ve ilgisi ile hemen her gün yeni katılımların olduğu derneğin yönetimi tarafından, geçtiğimiz günlerde bir kahvaltı programı düzenlendi. İzmit Teona Otel’de gerçekleşen buluşmaya STK’ların ilgisi yine büyük oldu. Toplantıya ev sahipliği yapan Cuma Karalar, bir yakınının vefatı dolayısıyla şehir dışında bulunması nedeniyle buluşmaya katılamadı. Karalar’ı oğlu temsil etti.

OLAĞANÜSTÜ KATILIM

Toplantıda ayrıca, Kocaeli Anadolu İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necmettin Kaya ve Basın Sözcüsü Orhan Bozkurt’un yanı sıra; Kocaeli Gaziantepliler Derneği Başkanı Ahmet Öner, Hurdacılar Derneği adına Mustafa Nebili, Niğdeliler Derneği Başkanı Emin Durukan, Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Şefik Özcan, Kocaeli Ağrılılar Derneği Başkanı Şefik Alpaslan, Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Suat Demir, Kocaeli Siirtliler Derneği adına Adnan Gülyeşil, Kocaeli Amasyalılar Derneği adına Erdoğan Çınar, Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Kartepe Anadolu Derneği adına Nevzat Samet ve Aydın Şentürk, iş adamı Yalçın Eldoğan, Vanlılar Derneği’nden Mehmet Acar ve Bedriye Kadayıf, Kayserililer Derneği’nden Bahar Zıktalaslı ve Mevlit Çetinkaya, Erdal Emil, Malatyalılar Derneği’nden İhsan Aydın, Elazığlılar Derneği’nden Mustafa Artıktay, Diyarbakırlılar Derneği’nden Asım Osmanoğulları, Mardinliler Derneği’nden Faruk Bilbay, Marmara Mardinliler Derneği Kandıra Temsilcisi Mesut Daş, Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Bülent Aydın ve Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut hazır bulundu.

 

KAYA’DAN TEŞEKKÜR

Toplantıda ilk olarak konuşan Anadolu İlleri Başkanı Necmettin Kaya, derneklerinin iki yıla yakın dönemde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Amaçlarından söz eden Başkan Kaya, “Kocaeli sivil toplum kuruluşlarının yoğunlukta olduğu bir yer. Derneklerimiz kendi örf ve ananelerini halkımıza tanıtmak için büyük bir çaba içindeler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sürekli büyüyen bir yapıdayız. Gösterilen ilgi gerçekten bizleri çok sevindiriyor. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

GÜÇ OLMAK İSTİYORUZ

Daha sonra konuşan dernek yöneticilerinden Orhan Bozkurt da, derneğin kuruluş amacı ve gelecek dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Kocaeli Anadolu İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni derneklerin katılımı ile giderek büyüyen bir hareket haline geldiğini aktaran Bozkurt, “Geride iki yıllık bir dönem var. Bu sürede derneklerimize ve halkımıza büyük kazanımlar sağladık. Kuruluş amacımız bellidir. Sosyal ve kültürel alandaki projelerimizin dışındaki en büyük idealimiz Anadolu yapılanmasını sağlayarak büyük bir güç haline gelmek ve buna göre hareket etmektir” dedi.

 

TEK VÜCUT, TEK GÜÇ

Özellikle Anadolu illerinin derneklerinin kentte bir araya gelmesinin geçmişinin uzun yıllara dayandığını dile getiren Bozkurt, şöyle devam etti: “Böyle bir çalışma daha önceki yıllarda da yapılmak istenmişti. Fakat belli birkaç sebep nedeniyle istenilen yapılamadı. Ayrıca Kocaeli gibi kültür mozaiği olan bir kent için de bir ihtiyaçtı başlattığımız çalışma. Gösterilen ilgi de yaptığımız işlerin doğru olduğunu gösteriyor. Amacımız; sosyal, bürokratik ve diğer birçok alanda potansiyel büyük bir güç haline gelmektir. Tek güç, tek vücut olmaktır. Şayet istediğimizi yapabilirsek zevkli bir yapı oluşacaktır.”

 

HERKES BURADA OLACAK

25’in üzerinde bir derneğin kendilerine destek verdiğini dile getiren Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Henüz işin başlangıcında olduğumuzu biliyoruz. Ancak kısa sürede önemli adımlar atıldı. 25’in üzerinde dernek bu çalışmayı destekliyor. Sürekli büyüyoruz. Bu kahvaltıyı da analiz ettiğimizde, Kocaeli’ndeki ciddi bir kitlenin burada bizimle birlikte olduğunu görüyoruz. Böyle bir hizmete, çalışmaya ihtiyaç da vardı. Bu yapılanmanın etkili olmaya başladığından rahatsız olanların bulunduğunu biliyoruz. Türkiye, bütünüyle Anadolu’dur. 7 bölge ve 81 vilayetten temsilcilerin bizlerle birlikte olmasını istiyoruz. Etkinliklerimizle ses getirecek ve birlikteliğimizi güçlendireceği. Yaklaşan Ramazan ayında düzenleyeceğimiz iftar organizasyonu ile coşkumuzu herkes daha yakından görecek.” Toplantı, en sonda çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yarar, Erdemiş’i de Kutladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Engelli Ailelerine Konuk Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Müzik Dolu Bir Akşam
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Engellilerin Yüzünü Güldürdüler
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’e Genel Merkez Ziyareti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hürriyet: "Umudun ve Mücadelenin Işığında Nice 19 Mayıslara! "
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Ve KTO’dan, Üniversiteliler İçin ‘Kariyer Günleri’ Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: “19 Mayıs Tam Bağımsız Devlet Kurma Kararının İlk Adımıdır”