Kategoriler

Meydan

Çevre davası hep erteleniyor

Kocaeli Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren 2 ayrı fabrikanın çevreyi kirletip, insanların sağlığını bozduğu iddiasıyla açılan dava Mahkeme başkanının izinde olması ve duruşmaya giren avukatların mazeret bildirmesi nedeniyle ertelendi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartepe ilçesindeki mahalle muhtarları ile Kocaeli Çevre Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner'in ilçede faaliyet gösteren üretim tesisindeki fabrikaların, çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturma başlattı.  Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, her iki fabrikanın Çevre mühendisleri hakkında yönetmeliklere aykırı şekilde ve denetleme kurulunun uyarılarına rağmen gerekli tedbirleri zaman içerisinde almayarak suya, havaya ve toprağa zarar verdiklerini, bununda çevre ve halk sağlığını bozduğu iddiasıyla hazırlanan bilirkişi raporu üzerine dava açıldı.

24 EKİM’E ERTELENDİ
Olayla ilgili olarak Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde daha önce 3 celsesi görülen davanın 4’cü celsesine dün devam olundu. Duruşma mahkeme başkanın izinde bulunması nedeniyle öğleden sonra görüldü. Başkanın izinde olması ve yerine vekâleten bakılması nedeniyle avukatlarında mazeret bildirdiği dava 24 Ekim tarihine ertelendi. Daha önce Dava dosyası hazırlanan raporların incelenmesi ve dosyanın bilirkişiye gidip gitmemesi, olay yerinden keşif yapılıp yapılmaması  hakkında  karar verilebilmesi için  ertelenmişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu