Kategoriler

Meydan

ÇOCUK IŞÇILIĞI INSAN HAKLARI SORUNUDUR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Çocuklara verdiği önem ile bilinen ve İzmit’e “ Çocuk Dostu Şehir” ünvanını kazandıran Başkan Doğan, çocuk işçiliğinin bir insan hakları sorunu olduğunu ifade etti.


 

“Aydınlık yüzlerine, masumiyetlerine bakarak heyecanlandığımız çocuklarımız yarınların güçlü Türkiye’sini inşa edecek gücümüzdür” diyen Başkan Doğan, çocuk işçiliği ile mücadelenin toplumsal bilincin arttırılması ve herkesin sorumluluk alması ile kazanılabileceğini

Doğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre çocukların eğitilme, giyinme, barınma, sağlık gibi çok temel hakları vardır. Ancak üzülerek ifade ederim ki; bu çocuklarımızın arasında, sokaklarda kâğıt toplayan, hurda toplayan; uyku saatinde olması gerekirken, mendil satan, çiçek satan; öğrenim göreceği yaşta atölyelere giden, tamirhanelere giden çocuklarımız var.

Bu çocukların, okul yerine tamirhanelere, atölyelere gitmeleri, sokaklarda çalışmaları, eğitimden uzaklaşmalarına, sevgiden, ilgiden yoksun kalmalarına, bazen kötü alışkanlıklar edinmelerine ve istismara uğramalarına yol açmaktadır.

Çocuklar, iş hayatında birçok riske girmektedirler; işyerinde dövülme, angarya yüklenmesi, ağır işlere zorlanma, çocuğun psikolojisini bozmakta ve iş korkuları geliştirmektedir. Toplumda ekonomik açıdan zayıf ve korunmaya muhtaç olan çocukların emeği, maalesef, istismar edilmektedir; o küçücük omuzlara ağır yükler bindirilmektedir

“Çocuk Dostu” ünvanına sahip bir şehir olarak hedefimiz, çocukların, daha sağlıklı, daha eğitimli yetiştiği ve çalıştırılmak zorunda kalmadığı, çocukluklarını doya doya yaşayabildikleri bir şehre ulaşmaktır. Unutmayın bu hedefe ulaşmak için hepimizin yapacağı çok şey var. Toplumun her kesimini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, bu vesile ile dünyada ve ülkemizde çocuk işçiliğinin son bulması dileğiyle, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
48 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor