Kategoriler

Meydan

BARIŞ PLATFORMU’NUN İLK ADRESİ KOCAELİ KENT KONSEYİ

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu`nun öncülüğünde kurulan Kocaeli Barış Platformu Kocaeli Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Çözüm sürecinde STK’ların desteğini almak ve 29 Haziran’da yapacakları sempozyumu duyurmak amacıyla gerçekleşen ziyaret Kocaeli Kent Konseyi toplantı salonunda yapıldı.

 

Kürt Açılımı süreciyle başlayan barış müzakerelerine destek olmak isteyen sivil toplum kuruluşları, sürdürdükleri çalışmalara destek istemek amacıyla 29 Haziran`da Emex Otel`de yapacakları açılım sempozyumuna davet emek için sivil toplum kuruluşlarını ziyarete başladı. Bu anlamda Kocaeli Barış Platformu`nun ilk adresi ise Kent Konseyi oldu.

 

Barış Platformunu Anlattılar

Dr. Ömer Faruk Gergerlioglu başkanlığında, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, İnsani Değerler Birliği (İDEBİR) üyesi Yusuf Aygün ve MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Medine Küçük’ten oluşan Barış Platformu temsilcilerini, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Halil Atay, Kadın Meclisi Başkanı E.Ceylan Balcıoğlu ve Kentlilik Bilinci Çalışma Grubu Başkanı Cem Şakoğlu karşıladı.

Kocaeli Barış Platformu hakkında bilgi veren platform sözcüsü Ömer Faruk Gergerlioğlu, “6 ay önce başlatılan çözüm sürecine destek vermek amacıyla geniş tabanlı yerel bazda bir çalışma başlattık. Türkiye`de kanın durmasını istiyoruz. Barış süreci sadece bazı kurumlara bırakılmamalıdır. Bizler Barış Platformu temsilcileri olarak, gerçekleştireceğimiz çalışmalar ve sempozyumla, Kocaeli Kent Konseyi’nden de bir konuşmacı ile sizlerin desteğini alarak önereceğiniz adayların ve barışa destek veren çevrelerin sesini daha yüksek bir şekilde duyurmak arzusundayız.” dedi.

 

Süreçten Umutluyuz

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, Türkiye’nin otuz yıllık sıkıntısını çözme gayreti hepimizin arzu ettiği bir şey. Terör Türkiye`nin 30 yıl boyunca milli kaynaklarını tüketti. Teröre bulaşan ya da sebep olan insanların topluma kazandırılması herkes için faydalı olacaktır.” dedi.  Kent Konseyi olarak söz konusu çözüm sürecine gönülden destek olduklarını ifade eden Kahraman, sivil toplum kuruluşlarının amacının hükümete farklı bir bakış açısı kazandırmak olduğu hususu üzerinde durdu. Daha önce kendileriyle görüşme gerçekleştiren Akil İnsanlar Marmara Bölge Heyeti temsilcilerini oldukça önemsediklerine değinen Kahraman, toplantının oldukça verimli geçtiğini ve bu sürecin olumlu sonuçlanacağından umutlu olduklarını söyledi.

 

Öncelikle Sağlıklı Bir Zemin Oluşturmalıyız

Barış Platformu temsilcilerini Kent Konseyi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ise, “Türkiye’de bu konuyla ilgili ciddi bir bilgilendirme eksikliği var. Bu konunun öncelikle sağlıklı bir şekilde konuşulması ve tartışılması gerekmektedir. Kocaeli barışı konuşmalı, kafadaki sorular sorulmalı ve cevaplar alınmalıdır. Bu ülke hepimizin, dolayısıyla bu sorunları yine bu ülkenin bireyleri çözecektir. Türkiye demokrasi ve insan haklarını geliştirerek kendi sorunlarını çözebilecek kapasiteye sahip bir ülkedir. Bu bağlamda attığınız adım ilham vericidir. Bizler de Kent Konseyi temsilcileri olarak, birlikte hareket ettiğimiz sivil toplum örgütleri ile sizlerin yanında olacağımızı belirtmek ister ve çalışmalarınızda başarılar dileriz.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu