Kategoriler

Meydan

Bu iş yerinde grev var

Özellikle Karamürsel bölgesinden çok sayıda Kocaelili’nin çalıştığı Yalova İpek Kağıt Fabrikası’nda grev kararı alındı. İşçiler bu sabah saat 08.00’da iş bıraktı

 YALOVA Altınova'da bulunan ve birçok Kocaelili’nin çalıştığı İpek Kağıt' ta grev bu sabah başladı. Toplu sözleşme sürecinin uzaması nedeniyle hak kayıplarına uğrayan ve sakal bırakma ve yemek yememe eylemleri yaparak hem işvereni hem de sendikayı 92 gündür protesto eden 184 işçi bu sabah 08.00 itibarıyla grev kararı alarak fabrikada işi durdurdu. Eczacıbaşı topluluğunun sahibi olduğu İpek Kağıt`ta işveren ile Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi arasında yaklaşık üç aydır devam ediyordu.

İŞVRENLE ANLAŞAMADIK
Selüloz-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Canbal “İşverenle bir görüşmemiz daha oldu, fakat anlaşmamız mümkün olmadı. Bizim ücret teklifimizle onların önerdikleri arasında dağlar kadar fark var. Bir sonuç elde edemedik bizde grev kararı aldık. Grev bir amaç değildir ama haklarımızı almamız için anayasal yollardan biridir” dedi.  İpek Kağıt işçilerinin sakal bırakarak, hem işvereni hem de sendikayı eleştirdikleri iddiasına da cevap veren Canbal, “İşçilerin bizi eleştirmesini doğal karşılarız” şeklinde konuştu.

YÜZDE 21,5 ZAM İSTİYORLAR
Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin taslak olarak sunduğu 74 madde üzerinden yapılan toplu sözleşme Eylül 2012 ve Eylül 2014 dönemini kapsıyor. Sendika ücretler konusunda birinci yıl seyyanen 475 TL, ikinci yıl ise enflasyon kadar zam istiyor. İşyerinde 1979 yılında 4 ay 3 gün süren grevin ardından 34 yıl sonra ilk defa greve çıkıldı. İşçiler, “Bizim istediğimiz yüzde 21,5 ama işveren yüzde 11 verdi. Sonuna kadar grevimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Üzerinden 53 Sikke Çıktı
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
YHT’nin Sivas’a Yapılan İlk Direkt Seferine Selvi de Katıldı
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Ortak Akılla Yönetmeye Devam Edeceğiz”
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Hıdırellez Bayramı, Kocaeli’de Ritüellerle Kutlandı
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, “KÖRFEZ İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Yanan Çöp Konteynerine Zabıta Müdahale Etti
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Profesyonel Danışmanlık Merkezi Derince’de Hizmete Açıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti’de Yönetimler Yeniden Yapılandırılacak
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
CANLARINI HİÇE SAYIP MOTOSİKLETE 5 KİŞİ BİNDİLER
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
DÜNYANIN GÖZÜ BU TATBİKATTA OLACAK