Kategoriler

Meydan

İZMİT BELEDİYESİ’NDEN FIRIN AÇIKLAMASI

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, İkizliçeşme Mevkiinde hizmet veren Köseoğlu Ekmek Fırını Sahibi Cevahir Köse’nin basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalara yönelik bir basın açıklaması yayınladı. Cevahir Köse’nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Ergin açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


“İkizliçeşme Mevkiinde hizmet veren Köseoğlu Ekmek Fırını ruhsatsız olarak faaliyet göstermektedir. Cevahir Köse’nin açıklamalarında belirttiği gibi kendisini mağdur edecek hiçbir uygulama kurumumuz tarafından yapılmamıştır.

 

Fırın Sahibi Cevahir Köse hizmete açtığı Köseoğlu Ekmek Fırını için belediyeden hiçbir izin almamış ve fırın işleteceğine dair belediyeye beyanda bulunmamıştır. Cevahir Köse, İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliği’nin 5. Maddesi, Ekmek Fırınları Uygulama Yönetmeliği’nin 10 ve 12. Maddeleri’nde belirtilen özel şartlara tabi olan fırın açma yönetmeliklerine aykırı olarak fırını açmış ve işletmiştir.

 

Fırıncılar Odası’nın şikayeti de göz önüne alınarak fırın sahibine yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen fırın sahibi çözüme yönelik bir adım atmamıştır.

 

Kendisinin iddia ettiği gibi bu güne kadar kendisine müktesep hak teşkil edecek hiçbir izin veya ruhsat verilmemiştir. Tüm bunların yanısıra İzmit Belediyesi söz konusu şahsın kendisinin çözüm üretmesini beklenmiş ve defalarca sözlü olarak uyarmıştır. Belediyemiz iyi niyet göstererek mevcut imar ruhsatının fırın açmak için uygun koşullara çevrilmesini beklemiş, bundan dolayı  bu güne kadar mühürleme işlemi dahi yapmamıştır.

 

Sonuç olarak işletme sahibinin isyanının muhatabı İzmit Belediyesi değil aylardır çözüm üretmeyen kendisidir.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
 Kandıra'da 5 Plaj Dışında Deniz Yasağı
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Geri Dönüşüm Fabrikasında Yangın: Bir Kişi Dumandan Etkilendi
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
FIFA Onaylı Yeni Spor Tesisinde Sona Yaklaşıldı
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Gölcük'te Aileler İçin Önemli Eğitim
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Saygınlar Kulübü Üyeleriyle Büyüyor
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN TALUS: "AK PARTİ, 24 YILDIR OLDUĞU GİBİ YARIN DA MİLLETLE BİRLİKTE, MİLLET İÇİN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEKTİR."
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
GÖKYÜZÜ TUTKUNLARI KUZUYAYLA’DA BULUŞUYOR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KANDIRA'DA "VİRA BİSMİLLAH" COŞKUSU
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
BAKAN KACIR’DAN TEKNOFEST’E 7’DEN 77’YE DAVET:
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
KOCAELİSPOR, BEŞİKTAŞ’TAN CAN KELEŞ’İ KİRALADI