Kategoriler

Meydan

Ellibeş, Gelincik camide halı yıkama çalışmalarını inceledi

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Genel Koordinatör Nihat Abiş ile birlikte İlçe genelindeki tüm Camilerin içindeki Halıların temizliği için başlatılan çalışmalardan birisi olan Gelincik Camide incelemede bulunup şirket yetkililerinden bilgi aldı.

Başkan Ellibeş başlatılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunarak, Camiler Müslümanların Allah'a ibadet ettikleri yerlerdir. Yeryüzünün en şerefli yerleri olan camilere "Allah'ın evi" denilmektedir. Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç kısaca herkesimden insanımızı bünyesinde toplayan mekânlardır. Bir ülkenin, Müslüman ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleridir.

Camiler; aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir.

Camilerimizin daha temiz, daha bakımlı olması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Gölcük Belediyesi olarak İlçe genelindeki mevcut camilerin temizliğini, gerektiğinde onarımına imkanlar ölçüsünde destek ve katkı sağlamaktayız.

Gölcük Belediyesi olarak özel bir şirketle anlaşma sağladık. Gölcük İlçe genelindeki Camilerimizin halıları özel bir sistemle temizletiyoruz. Bu çalışma ile Cami içindeki halılar daha güzel temizleniyor, halılar bu sistemle temizlenirken herhangi bir yıpranma ve ıslaklık olmadan Namaz vakitlerinde vatandaşlarımız ibadetlerine hazır hale getirilmiş oluyor. Hem zamandan tasarruf hem de kolay ve pratik bir şekilde Camilerimizin halıları temizlenmiş oluyor dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu