Kategoriler

Meydan

Konservatuvara 850 kişi başvurdu

KONSERVATUVARDA ZİL 23 EYLÜL’DE ÇALACAK

 Konservatuvara 850 kişi başvurdu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi tarafından Eylül ayında yapılacak olan sınavlara 850 kişi başvurdu. Vatandaşlar çocuklarının gelecek vaat eden bu önemli kurumda eğitim almaları için adeta birbirileriyle yarıştı. Sınavlar 14-15 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

 

BAŞVURU MERKEZLERİ

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin başvuruları Kocaeli Fuarı içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’ne yapıldı.

 

 

SINAV AÇILAN BRANŞLAR

Sınavlar, konservatuarın Türk Sanat Müziği( Ud, ney, k. kemençe, kanun, tanbur), Türk Halk Müziği (Bağlama, kaval, Karadeniz kemençe) Batı Müziği (Piyano, çello, keman, bateri, yan flüt, k.gitar, viyola, basgitar, klarnet), Şan, Bale, Tasavvuf Korosu ve Halk Oyunları bölümlerinde açılacak. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi ise resim, çocuk resim, hat, tezhip, heykel, çini ve seramik branşlarında sınav açacak. Öğrenciler bölümlerin yaş aralıklarına uygun branşlarına kayıt yaptırarak bu branşlarda sınava girecek.

 

YETENEK SINAVI

Sınavlarda öğrencilerin tek, çift ses ile ritim ve melodi yeteneklerine bakılacak. Bale ve Halk Oyunları Bölümleri’nin sınavlarında esneklik yeteneği dikkate alınacak. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki sınavlarda ise çizim vuruşlarındaki yetenek göz önünde bulundurulacak.

 

KONSERVATUVARDA ZİL 23 EYLÜL’DE ÇALACAK

Konservatuarda yeni eğitim dönemi 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Konservatuvarda bu yıl Batı, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği,  Türk Tasavvuf Musikisi, Halk Oyunları ve Bale Bölümleri’nin ilgili branşlarında eğitim verilecek. Branşlardan, 5 ile 55 yaş arasındaki farklı yaş grupları yararlanabilecek. Ayrıca yine Konservatuvar bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde de resim, seramik, ebru, hat ve tezhip ve çini branşları yer alacak. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu