Kategoriler

Meydan

VERGİLİ;“ TAŞIN ALTINA ELİMİ DEĞİL, KELLEMİ KOYDUM“

Röportaj : Ahmet YARAR

 Körfez Belediye Başkanlığı için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Ak Parti aday adayı Aynur Vergili, “Vatan borcu, halka hizmet etmekle ödenir, borcumu ödemek istiyorum” dedi. Vergili, “Derdimiz sonuna kadar hizmet etmek olacak” ifadesini kullandı.


Ak Parti’nin Körfez Belediye Başkan aday adayı Aynur Vergili,  Körfez’in tek alışveriş merkezi olan Körfez Center AVM’nin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Vergili, aynı zamanda zorluklar içinde ve mücadele ederek bulunduğu konuma gelmiş.

Zorluklar ve başarılar ile dolu bir hayat hikayesi… Gözleri pırıl pırıl ışık saçan, enerji ve başarı azmi dolu bir hanımefendi’nin hayatının özeti ile sizi baş başa bırakıyorum..

Aynur Hanım sizi tanıyabilir miyiz.?

İstanbul 1980 doğumluyum. Aslen Selanik muhaciriyim. Ailem Samsundan İstanbul’a gelmiş. Ben İstanbul’un Güneşli semtinde doğdum. Bir abim ve bir de erkek kardeşim olmak üzere üç kardeşiz.  Bekarım.  İktisat mezunuyum. Çeşitli özel sektörlerde yönetici olarak görev aldım. Son olarak ise Körfez Center AVM’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunuyum.

Ailenizden bahsedermisiniz ?

Babam Derbi Lastik fabrikasından gözlerindeki rahatsızlıkdan dolayı malülen emekli oldu. Abimin ve kardeşim özel bir şirkette çalışıyor. Annem özel şirketlerde temizlik elemanı ve çaycılık yapardı. Geçmişte çok fakirlik çektik ancak bunlar benim için güzel hatıralar olarak hayatımın sayfalarında yer aldı. Mücadele ederek bulunduğum konuma geldim. Çok küçük yaşlardan bu yana hem okuyor hem de çalışıyorum.

 

Aday Adayı olmaya nasıl karar verdiniz..?

Lider insanları örnek almak hoşuma gidiyor. Onların hayatını kendi hayatıma uyarlamak, başardıklarını örnek almak beni mutlu ediyor. Başarısızlık diye bir şey yoktur. Başarmak istememek vardır. Gönülden bir Recep Tayyip Erdoğan sevdalısıyım. TV’de konuşması başlayınca işimi gücümü bırakır, saatlerce dinleyebilirim. Körfez’de yaşadığım süre boyunca ilçem adına fikirler edindim. Körfez dost canlısı ve samimi bir halka sahip. Burada yaşamayı bir kez daha sevdim. Buranın insanı Anadolu insanı, yürekli,sevecen ve her şeyden önce dost canlısı. Bu vatanın bir evladı olarak, ülkeme olan borcumu hizmet ederek ödemek istiyorum. Bana hangi hizmet noktasında görev verilirse, sadece elimi değil, kellemi taşın altına koyarım. Mevcut belediye başkanımız 10 yıldır ilçemize sorunsuz ve kusursuz hizmet ediyor. Bende bana izin verilirse borcumu ödemek istiyorum.



Adayların çok olması size sıkıntı veriyor mu?
Bu bizim partimizin büyük olduğunu gösterir. Bütün adaylarımız birbirinden çok değerli insanlar. Her birimiz Ak Parti ailesinin birer ferdiyiz. Biz kardeşiz. Hizmet etmek adına çıktığımız bu yolda vatana olan borcumu ödemek istiyorum. Eğer parti büyüklerimiz bana müsaade eder de bu görev bana verilirse, gençliğimin bana verdiği tüm enerjiyi harcamak sözüyle gönülden hizmet etmek istiyorum. Bu nedenle ne aday adaylarımızla, ne de diğer partilerle bir sıkıntımız yok. 11 aday adayımız da her yönüyle mükemmel insanlar. Hakkımızda hayırlı olan ne ise Rabbim onu nasip etsin.


Parti içinde nasıl tepkiler aldınız?
Ak Parti ailesi kendisine yeni katılan bireylerin hepsine büyük ilgi ve nezaket ile yaklaşıyor. Ak Parti ailemin içerisinde kadına verilen değeri gördükçe, burada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bizi karşılamaları ilgi ve alakaları mükemmeldi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Şükranlarımı sunuyorum. Ben yıllardır AK Partiye gönülden bağlı olan bir insanım. Bu nezaketi benimle birlikte tüm kadınların yaşamasını isterim. Tüm kadınları Ak Parti’de siyaset yapmaya davet ediyorum.


Söylenildiği gibi sabıkanız ya da siciliniz var mı ?

Bayramdan önce aday adayı olmaya karar verince, dosyamı hazırlamak için e-devlet şifresi aldım. Siteye girince böyle bir durum olduğunu gördüm. Araştırdığımda ise İstanbul’da kiracımdan dolayı kaynaklanan “elektrik saatini izinsiz kullanma suçunun” olduğunu öğrendik. Kiracam ile geçmişe dönük yaşadığım bir sıkıntım vardı.  Hemen avukatlarımı devreye soktum. Çünkü bu suç 2012 yılında çıkan bir yasa ile ortadan kaldırılmıştı. Ama bunu sicil kaydımdan sildirmek için, ilgili mahkemeye dilekçe vermek gerekiyordu. Süre kısa olunca yetişmedi. Başvuru yaptığım gün teşkilatım gerektiği gibi davrandı. Yapılması gerekeni yaptı. Ve ben adaylık açıklamamı yaptım. Daha sonra dilekçemi ilgili makamlara verip, dosyamı teslim ettim. 

Birazda siyasetten bahsedelim; AK Parti seçimi kazanırken zorlanır mı ?

Ak Parti manevi gücü yüksek olan bir partidir. Partimizin içerisinde yer alan herkesin düşünceleri temiz ve hizmet etmek için Allah’ım yardım ediyor. Bu güç bizi her zaman birlikte ve başarılı kılacak. Kazanacağımızdan şüphemiz yok.  Bu zamana kadar ülkemize Ak Parti’m büyük projeler ile imza attı. Tarihi ve kemikleşmiş sorunlar ortadan kaldırıldı. Halkımız partimize hak ettiği değeri verecek.



Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’ı nasıl buluyorsunuz..?

Mevcut belediye başkanımız, Ak parti ailesi ferdi olarak benim kardeşimdir. Aynı yola başımızı koyduk. Başkanımız çok saygı duyduğum beyefendi bir insan, yıllardır Körfez’e emek verdi. Derdimiz kimseyi kötülemek değil. Kesinlikle yarışımız olmayacak. En iyisi yapmak üzere büyüklerimiz kimi seçerse tüm desteğimiz onunla olacak. Adayımız ile çıkacağımız yolda kazandığımız başarı hepimizin başarısı olacak. Eğer büyüklerim beni bu hizmet için layık görürlerse o zaman bende ağabeylerimden destek istiyorum. Başka birisi aday olursa bence tüm adaylar olarak yardımcı olmalıyız. Aday kim olursa olsun maddi ve manevi olarak diğer kardeşlerimle birlikte yanında olacağımıza söz veriyorum. Birlik gücümüze güç katacaktır.



Ailenizden de destek görüyor musunuz?

Bu konuda öncelikle annem ve babam benimle birlikteler. Onların duası ile bu yola çıktım. Seydanlar İnşaat sahibi Tahir Kavun ve abisi İbrahim Kavun’a çok teşekkür ediyorum. Beni her zaman anlayışla karşıladır. Onlar da benim ne yaptığımın farkında. Dahası ailem beni sonuna kadar destekliyor. Ama hayatta bazen görevler ailenin önüne geçmektedir. Hizmet her şeyden önemli gelir, insana hizmet hakka hizmettir. Ailemi, dostlarımı hep yanımda hissettim.// Röportaj : Ahmet YARAR


 Aynur hanım ile gerçekleştirdiğimiz röportajın sonunda kendisine çalışmalarında başarılar diledik..


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu