Kategoriler

Meydan

Pehlivan Hacılardan Dua İstedi

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan bu yıl hac farizasını yerine getiren, hacılarla yemekte bir araya geldi. Başkan Pehlivan hac farizasını yerine getirerek, hayatlarında yeni bir sayfa açan tüm hacıları tebrik etti.

Körfez Belediyesi, ilçedeki hac farizasını yerine getiren Körfez’li bay ve bayan hacıları Yarımca Kültür Merkezinde verdiği yemekli programda bir araya getirdi. Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ile eşi Ayşe hanımın ev sahipliği yaptığı yemeğe; Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, belediye başkan yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Mehmet Şendoğan, ilçede görev yapan imam-hatipler, kuran kursu öğreticileri ile bay ve bayan hacılar katıldı.

 

Eller Semaya Açıldı

Program, Ramazan Zor ve ekibinin okuduğu ilahiler ve getirdiği salavatlar eşliğinde yenilen yemeğin ardından, ilçe müftüsü Hasan Erdoğan’ın yemek duası ile devam etti. Körfez Müftülüğü Merkez Kuran Kursu Öğreticisi İlhami Demir ve Mustafa Demirel hocaların Kuran Tilaveti ile süren program Ramazan Zor ve Mustafa Demirel hocanın birlikte seslendirdiği  “Tala Al Bedru Aleyna” adlı ilahiden sonra protokol konuşmalarına geçildi.

 

Müftü Teşekkür Etti

Hem müftü, hem de hacı olarak programda bulunduğunu söyleyen Hasan Erdoğan “Hacca giderek Allah’ın davetine icabet eden tüm hacılarımızın, haccını tebrik ediyorum. Başkanımız sayın Yunus Pehlivan’a bizleri her yıl hacdan sonra böyle bir organizasyonla bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum.” dedi. Müftü Erdoğan konuşmasında haccın hikmetlerini anlattı.

 

Destek ve Dua İstedi

Hacıların sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara gidip dönmelerinden büyük mutluluk duyduğunu programda yaptığı konuşmada belirten Başkan Pehlivan, davetlerini kırmayarak yemeğe katılan bütün hacılara teşekkür etti. Başkan Pehlivan konuşmasına “Hacca gidenlerin duası kabul olur. Bende siyaset arenasında bir  yolculuğa çıkıyorum. İki dönem bana verdiğiniz güçle, destekle başkan oldum. Üçüncü dönem tekrar sizlerden destek ve dua istiyorum.” diye konuştu.

 

 

“Ey Sevgili” Şiirini Okudu

Sezai Karakoç’un peygamberimiz için yazdığı “Ey Sevgili” adlı şiiri okuduktan sonra hacılara seslenen Pehlivan “Öncelikle haccınızın kabul olmasını diliyorum. Bu gün burada gönül soframızda sizlerle bir aradayız. Bu yemeği sizlerin onuruna tertip ettik. Sizlerde katılarak şeref verdiniz. Kutsal topraklardan aldığınız feyzi ve bereketi aileniz, sevdikleriniz ve çevrenizdeki insanlarla birlikte en iyi şekilde paylaşmanız ümidiyle haccınızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah´tan temenni ediyorum. Allah gidemeyenlere de bu görevi yerine getirmeyi nasip etsin.” dedi. Programın sonunda yemeğe katılan hacılara Başkan Pehlivan Kuran-ı Kerim hediye etti.









Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Tebrik Ziyaretleri
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Vali Yardımcıları Bu Hafta 30 Haneyle Hemhal Oldular
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Efe Hakkında Disiplin Soruşturması Başlatıldı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi Genç Kızlar Voleybol Turnuvası Düzenledi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı Oldu
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Yarımcalılar, Bu Kez Söğüt’e Gitti