Kategoriler

Meydan

ORDU EVİ MİSAFİRHANESİ YIKILACAK

YIKIM KARARI ÇIKTI

Tarih Koridoru projesine büyük önem veren ve İzmit’in tarih turizmine açılması için bu projenin çok önemli olduğunu ifade eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, düzenlediği basın toplantısı ile Tarih Koridoru projesinin son durumu hakkında bilgi verdi.

YIKIM KARARI ÇIKTI

Kültür Tepesi’nde gerçekleştirilen toplantıda “kültürel mirasımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen ‘’Tarih Koridoru’’ projesi şehrin dokusunu korumayı ve şehir kültürünü yaşatma bilincinin geliştirilmesini görev edinmiştir” diyen Başkan Doğan, proje kapsamında Ordu Evi Misafirhanesi olarak hizmet veren binanın yıkım kararının çıktığını söyledi. Söz konusu binanın kısa bir süre içinde yıkılması ile birlikte Kültür Tepesi, İmaret Cami, Redif Binası ve Kasr-ı Hümayun’un daha da ortaya çıkacağına dikkat çeken Doğan, bu karar ile birlikte Tarih Koridoru projemizin ilk etabı olan Kültür Tepesi kısmında önemli bir işi daha tamamlamış olduk” dedi.

ÜLKEYİ SEVMEK, ÜLKEYE HİZMETLE GÖSTERİLİR

Tarihe sözde değil özde önem verdiklerini dile getiren Başkan Doğan “ Bu ülkeyi sevmek, bu ülkeye hizmet etmekle gösterilir. Bu ülkeyi sevmek bu ülkenin geçmişine, tarihine sahip çıkmakla gösterilir” dedi.

Restorasyonlar devam ediyor

Tarih koridoru projesinde yapılan son çalışmaları da kısaca değerlendiren Doğan “ Tarih Koridoru projesi kapsamında Kültür Tepesi Saat Kulesi, Yeşil Konak, Sirkeciler Konağı, Elbeyoğlu Konağı, Sırrı Paşa Konağı, Süleyman Paşa Hamamı, Akçakoca Dere Camii, İmaret Camii, Portakal Mustafa Ağa Mescidi, Yumurtacı Mescidi Haziresi, Süleyman Paşa Hamamı, Kabaran Çeşme, Işık Çeşmesi, Zeliha Kadın Çeşmesi, Kapanca Sokak Su Sarnıcı, Kapanca Sokak 9-10 Parsel’deki Butik Otel ve Kapanca Sokak 16-23-25-25 parseldeki tarihi binaların restorasyon işleri bitti. Toplamda 21 tarihi yapı restore edildi” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
38 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor